viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Avocadoterriini

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä. Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 dl avocadososetta ( 2-3 kokonaista avocadoa)

2 dl maitoa

3/4 dl vehnäjauhoja

3 munankeltuaista

3 liivatelehteä

2 limen mehu

2 rkl Worcestershire-kastiketta

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

 

2 kaltattua tomaattia pieninä kuutioina

Valmistusohje

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä.

Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla vuorattuun haluamasi malliseen vuokaan ja painele massan keskelle tomaattikuutiot. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 5-7 tuntia.

Kumoa hyytynyt terriini tarjoiluastiaan tai laudalle, poista kelmu ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Tarjoa salaattien ja balsamico-viinietikan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä