viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Avocadoterriini

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä. Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 dl avocadososetta ( 2-3 kokonaista avocadoa)

2 dl maitoa

3/4 dl vehnäjauhoja

3 munankeltuaista

3 liivatelehteä

2 limen mehu

2 rkl Worcestershire-kastiketta

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

 

2 kaltattua tomaattia pieninä kuutioina

Valmistusohje

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä.

Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla vuorattuun haluamasi malliseen vuokaan ja painele massan keskelle tomaattikuutiot. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 5-7 tuntia.

Kumoa hyytynyt terriini tarjoiluastiaan tai laudalle, poista kelmu ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Tarjoa salaattien ja balsamico-viinietikan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä