viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Avocadoterriini

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä. Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 dl avocadososetta ( 2-3 kokonaista avocadoa)

2 dl maitoa

3/4 dl vehnäjauhoja

3 munankeltuaista

3 liivatelehteä

2 limen mehu

2 rkl Worcestershire-kastiketta

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

 

2 kaltattua tomaattia pieninä kuutioina

Valmistusohje

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi sisus tehosekoittimeen lime-mehun kanssa, näin säilytät kauniin, vihreän värin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna maito kasarissa, siivilöi jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää munankeltuaiset yksitellen ja ota kasari pois liedeltä. Jäähdytä.

Sekoita massaan soseutettu avocado ja mausta Worcestershire -kastikkeella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos kelmulla vuorattuun haluamasi malliseen vuokaan ja painele massan keskelle tomaattikuutiot. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 5-7 tuntia.

Kumoa hyytynyt terriini tarjoiluastiaan tai laudalle, poista kelmu ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Tarjoa salaattien ja balsamico-viinietikan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä