viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Artisokka-pinaattisalaatti

05.04.2021 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo + Viinit Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pinaattia, provolonea ja marinoitua artisokkaa pinjansiementen kanssa. Niistä on hyvä salaatti tehty.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

20 min

gluteeniton, munaton, kasvis

*

8 dl salaattipinaattia

4 marinoitua artisokansydäntä

100 g provolone-juustoa

4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

*

Kastike:

2 rkl sitruunamehua

1 tl dijon-sinappia

1 tl juoksevaa hunajaa

sormisuolaa

mustapippuria myllystä

3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Tee kastike. Sekoita sitruunamehu, sinappi ja hunaja kulhon pohjalla. Lisää suola ja muutama kierros pippuria myllystä. Kaada seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Huuhtaise pinaatit. Valuta artisokat ja leikkaa ne hieman pienemmiksi paloiksi. Ota juustosta lastumaisia paloja. Yhdistä kaikki ainekset kastikkeen kanssa.
3. Viimeistele kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi paahdetuilla pinjansiemenillä.
4. Tarjoa salaatti sellaisenaan tai pastan ja uunilihapullien kanssa.

Valkoviinisuositus

Dal Cero Vigneto Runcata 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
24,99 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Punaviinisuositus

Tommasi Valpolicella 2022

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
14,79 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min
Pääruoka

Lue lisää

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Slovakian natupioneeri Zsolt Sütő: ”Viinini tanssivat kanssasi”

03.04.2025 Ilkka Sirén + kuva Sanna Lehto

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä