Artisokka-pinaattisalaatti

Pinaattia, provolonea ja marinoitua artisokkaa pinjansiementen kanssa. Niistä on hyvä salaatti tehty.

20 min
servings 4 annosta

05.04.2021 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

20 min

gluteeniton, munaton, kasvis

*

8 dl salaattipinaattia

4 marinoitua artisokansydäntä

100 g provolone-juustoa

4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

*

Kastike:

2 rkl sitruunamehua

1 tl dijon-sinappia

1 tl juoksevaa hunajaa

sormisuolaa

mustapippuria myllystä

3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Tee kastike. Sekoita sitruunamehu, sinappi ja hunaja kulhon pohjalla. Lisää suola ja muutama kierros pippuria myllystä. Kaada seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Huuhtaise pinaatit. Valuta artisokat ja leikkaa ne hieman pienemmiksi paloiksi. Ota juustosta lastumaisia paloja. Yhdistä kaikki ainekset kastikkeen kanssa.
3. Viimeistele kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi paahdetuilla pinjansiemenillä.
4. Tarjoa salaatti sellaisenaan tai pastan ja uunilihapullien kanssa.

Valkoviinisuositus

Punaviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla