viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Argentiinalainen karitsamakkara ”Chorizo de Cordero”

10.07.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Tee kesän grillimakkarat itse! Herkulllista chimichurri-kastikeen ja punaviinin kanssa nautittuna.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

gluteeniton, maidoton, munaton

2h

*

400 g karitsan niskaa (kassleria)

100 g ihraa tai rasvaista porsaankylkeä

1 punainen paprika

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1/2 punainen chili

25 g voita

2 tl suolaa

1 tl savupaprikajauhetta

1/2 tl kuivattua timjamia

1/2 tl kuivattua oreganoa

ripaus chilijauhetta tai cayennepippuria

*

Lisäksi:

karitsan suolta (liotetaan kylmässä vedessä pari tuntia)

1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Jauha liha ja ihra lihamyllyssä. (Voit myös pyytää lihakauppiasta tekemään sen.) Säilytä liha kylmässä.
2. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet.
3. Grillaa paprikanpuolikkaita kuori alaspäin kovalla lämmöllä grillissä.
4. Kun kuori on musta, nosta paprikat folion päälle ja sulje nyytiksi. Anna paprikan hiostua 10 min.
5. Kuori paprikat.
6. Kuori sipuli. Hienonna sipulit, chili ja kuoreton paprika.
7. Kuullota kasviksia pannulla voissa, mausta suolalla, savupaprikalla, yrteillä ja chilillä. Jäähdytä.
8. Sekoita jäähtynyt kasvisseos lihamassaan.
9. Valmista makkarat lihamassasta makkarakoneella tai käsin pursottaen karitsan suoleen.
10. Voitele huoneenlämpöiset makkarat rypsiöljyllä ja pistele makkaroihin muutama pieni reikä.
11. Paista tai grillaa makkarat ja tarjoile heti grillattujen kasvisten ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit käyttää makkaroihin myös valmiiksi grillattua, säilöttyä suippopaprikaa.

Viinisuositus

Patritti Merlot 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Australia
17,95 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä