Ainekset
gluteeniton, maidoton, munaton
2h
*
400 g karitsan niskaa (kassleria)
100 g ihraa tai rasvaista porsaankylkeä
1 punainen paprika
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
25 g voita
2 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl kuivattua oreganoa
ripaus chilijauhetta tai cayennepippuria
*
Lisäksi:
karitsan suolta (liotetaan kylmässä vedessä pari tuntia)
1 rkl öljyä
Valmistusohje
1. Jauha liha ja ihra lihamyllyssä. (Voit myös pyytää lihakauppiasta tekemään sen.) Säilytä liha kylmässä.
2. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet.
3. Grillaa paprikanpuolikkaita kuori alaspäin kovalla lämmöllä grillissä.
4. Kun kuori on musta, nosta paprikat folion päälle ja sulje nyytiksi. Anna paprikan hiostua 10 min.
5. Kuori paprikat.
6. Kuori sipuli. Hienonna sipulit, chili ja kuoreton paprika.
7. Kuullota kasviksia pannulla voissa, mausta suolalla, savupaprikalla, yrteillä ja chilillä. Jäähdytä.
8. Sekoita jäähtynyt kasvisseos lihamassaan.
9. Valmista makkarat lihamassasta makkarakoneella tai käsin pursottaen karitsan suoleen.
10. Voitele huoneenlämpöiset makkarat rypsiöljyllä ja pistele makkaroihin muutama pieni reikä.
11. Paista tai grillaa makkarat ja tarjoile heti grillattujen kasvisten ja chimichurri-kastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit käyttää makkaroihin myös valmiiksi grillattua, säilöttyä suippopaprikaa.
Viinisuositus