Appelsiinichutney

Appelsiinichutney

Appelsiinichutney on herkullinen lisuke esimerkiksi karitsalle.

1 h
servings n. 1/2 litraa annosta

04.03.2024 Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 isoa appelsiinia

1 rkl valkoviinietikkaa

1 dl hillosokeria

suolaa

mustapippuria myllystä

*

Maustepussi:

5 pitkäpippuria

5 sichuanin- tai sanshopippuria

5 tähtianista

1 kanelitanko  

*

Lisäksi tarvitset:

1 maustepussin tai sideharson

*

Kandeerattu appelsiininkuori:

10 appelsiinin kuoret

5 dl vettä

3 dl sokeria

2 tl merisuola

Valmistusohje

1. Kuori appelsiinit kuorimaveitsellä (säästä kuoret kandeeraukseen). Poista hedelmälihoista valkoiset osat. Halkaise appelsiinit pitkittäin neljään osaan ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi paloiksi.
2. Kääri kuivamausteet harsoliinaan ja sido ne maustepussiksi.
3. Laita appelsiinit, etikka ja hillosokeri kattilaan maustepussin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes seoksen oranssi sävy on tummentunut ja koostumus alkaa olla chutneymainen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

Kandeerattu appelsiininkuori

1. Poista appelsiininkuorista kaikki valkoiset osat.
2. Ryöppää appelsiininkuoret kattilassa: kaada kylmää vettä kuorien päälle, kiehauta ja siivilöi kuoret. Toista viisi kertaa ja anna jäähtyä.
3. Leikkaa jäähtyneet kuoret ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
4. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Kiehauta, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet, ja lisää joukkoon kuoret. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes kuoret ovat läpikuultavia ja suutuntumaltaan pehmeitä mutta kiinteitä.

Vinkki!

Hyödynnä myös aromaattiset appelsiininkuoret! Kandeeratut, kitkeränmakeat kuorisuikaleet toimivat hienosti esimerkiksi rasvaisen rilleten, graavatun lohen ja suklaisten jälkiruokien kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla