Ainekset
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl fenkolinsiemeniä
½ tl jauhettua chiliä
½ tl jauhettua inkivääriä
2 ankanrintaa
1 dl juoksevaa hunajaa
2 dl soijaa
suolaa
*
Paksoi-kaalisalaatti:
2 kpl paksoita
¼ kaalia
1 chili
pieni pala inkivääriä
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijaa
1 dl sokeria
3 dl vettä
1 rkl suolaa
2 limettiä
1 puntti korianteria
Valmistusohje
1. Jauha siemenet morttelissa ja yhdistä jauhettuihin mausteisiin.
2. Puhdista ankanrinnat ja tee rasvapuolelle ristiviiltoja.
3. Hiero mausteita ankkoihin ja mausta suolalla lihapuolelta.
4. Laita ankat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Lämmitä hiljalleen, jolloin rasva sulaa tasaisesti rapeutuen samanaikaisesti.
5. Kun rasvapuoli on sopivan rapea, käännä ankat ja ota pannu pois liedeltä. Kaada rasva pois pannulta.
6. Levitä hunajaa ja soijaa ankkojen päälle.
7. Lusikoi valuvaa seosta takaisin ankkojen päälle niin, että fileisiin tulee kaunis pinta. Nosta ankat pellille ja paista 180-asteisessa uunissa 4–6 minuuttia.
8. Anna vetäytyä muutama minuutti.
9. Siivuta ankat ohuiksi ja tarjoile heti paksoi-kaalisalaatin kanssa.
Paksoi-kaalisalaatti:
1. Leikkaa paksoit ja kaali ohuiksi sukaleiksi kulhoon.
2. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi sekaan. Raasta joukkoon myös vähän tuoretta inkivääriä.
3. Lisää kattilaan riisiviinietikka, soija, sokeri, vesi ja suola. Anna kiehahtaa.
4. Kaada kuuma liemi kaalien päälle. Kun neste on täysin jäähtynyt, siivilöi kaalit nesteestä ja aseta kuivaan kulhoon.
5. Mausta tarvittaessa vielä suolalla. Purista sekaan limetinmehua ja raasta hieman kuorta.
6. Nypi joukkoon korianterinlehtiä ja tarjoile ankan kanssa.