viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ankka ja paksoi
Reseptit

Ankkaa sweet honey & paksoisalaattia

23.02.2022 Resepti: Kalle Kiukainen Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Arominen ankka ja tiivismakuinen valeluliemi tuovat annokseen mausteisuuden lisäksi makeutta. Täyteläinen valkoviini riittää ruuan makeudelle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

½ tl korianterinsiemeniä

½ tl fenkolinsiemeniä

½ tl jauhettua chiliä

½ tl jauhettua inkivääriä

2 ankanrintaa

1 dl juoksevaa hunajaa

2 dl soijaa

suolaa

*

Paksoi-kaalisalaatti:

2 kpl paksoita

¼ kaalia

1 chili

pieni pala inkivääriä

1 dl riisiviinietikkaa

1 dl soijaa

1 dl sokeria

3 dl vettä

1 rkl suolaa

2 limettiä

1 puntti korianteria

Valmistusohje

1. Jauha siemenet morttelissa ja yhdistä jauhettuihin mausteisiin.
2. Puhdista ankanrinnat ja tee rasvapuolelle ristiviiltoja.
3. Hiero mausteita ankkoihin ja mausta suolalla lihapuolelta.
4. Laita ankat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Lämmitä hiljalleen, jolloin rasva sulaa tasaisesti rapeutuen samanaikaisesti.
5. Kun rasvapuoli on sopivan rapea, käännä ankat ja ota pannu pois liedeltä. Kaada rasva pois pannulta.
6. Levitä hunajaa ja soijaa ankkojen päälle.
7. Lusikoi valuvaa seosta takaisin ankkojen päälle niin, että fileisiin tulee kaunis pinta. Nosta ankat pellille ja paista 180-asteisessa uunissa 4–6 minuuttia.
8. Anna vetäytyä muutama minuutti.
9. Siivuta ankat ohuiksi ja tarjoile heti paksoi-kaalisalaatin kanssa.

Paksoi-kaalisalaatti:

1. Leikkaa paksoit ja kaali ohuiksi sukaleiksi kulhoon.
2. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi sekaan. Raasta joukkoon myös vähän tuoretta inkivääriä.
3. Lisää kattilaan riisiviinietikka, soija, sokeri, vesi ja suola. Anna kiehahtaa.
4. Kaada kuuma liemi kaalien päälle. Kun neste on täysin jäähtynyt, siivilöi kaalit nesteestä ja aseta kuivaan kulhoon.
5. Mausta tarvittaessa vielä suolalla. Purista sekaan limetinmehua ja raasta hieman kuorta.
6. Nypi joukkoon korianterinlehtiä ja tarjoile ankan kanssa.

Viinisuositus:

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Lohitartar salaatinlehdellä & inkiväärimajoneesia

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Lämmin porkkana-ankkasalaatti

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Terassikauden raikkain drinkki on inkiväärinen valkkaritonic

27.04.2021 Viinilehden toimitus

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä