viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Ankanrinta, hunaja-sipulimarmeladi ja lämmin balsamiviinietikkakastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Antti Vahteran ankanrinta, hunaja-sipulimarmeladi ja lämmin balsamiviinietikkakastike nostaa veden kielelle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Ankanrinta:

*

2 ankanrintaa (150-170 g/henkilö)

130-150 g siitakesieniä

15 g mantelilastuja

suolaa

pippuria

*

Lämmin balsamiviinietikkakastike:

*

2 salottisipulia

2 dl punaviiniä

1-2 dl ankan luista keitettyä lientä

1-2 rkl balsamiviinietikkaa

0,5 dl portviiniä

suolatonta voita

sokeria, suolaa ja mustapippuria

*

Hunaja-sipulimarmeladi:

*

2-3 sipulia tai punasipulia

2 rkl hunajaa

1 rkl voita

1 appelsiini

mustapippuria

Valmistusohje

Ankanrinta

1. Ruskista luuttomat ankanrinnat paistinpannussa. Aloita laittamalla rinnat pannulle rasvapuoli alaspäin.
2. Anna pinta paistua hyvin rapeaksi. Käännä rintafileet ja paista vatsapuoli nopeasti.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Paista 200 C uunissa 8-10 minuuttia. Anna vetäytyä hyvin ennen viipalointia – näin lihasnesteet eivät valu ulos.

Ankanrinnan päälle voit paistaa vähässä voissa mantelilastuilla höystettyjä tuoreita siitakesieniä.

Lämmin balsamiviinietikkakastike

1. Keitä punaviiniä ja hienoksi pilkottuja sipuleita kattilassa kunnes viinistä on jäljellä noin puolet.
2. Lisää ankkaliemi ja keitä jälleen kasaan niin, että liemestä on vain puolet jäljellä. Jos sinulla ei ole ankkalientä, lisää kastikkeeseen rintojen paistossa syntyvä neste. Älä keitä enää kasaan.
3. Lisää portviini ja kiehauta seos.
4. Kiillota kastike lisäämällä kylmää, suolatonta voita kevyesti sekoittaen. Lisää balsamiviinietikka ja mausta.

Hunaja-sipulimarmeladi

1. Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota kattilassa voissa. Lisää juokseva hunaja ja appelsiinin kuoresta vuoltuja ohuita suikaleita.
2. Lisää appelsiinin mehu ja anna sipuleiden hautua hiljalleen pehmeiksi.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä