Ainekset
Ankanrinta:
*
2 ankanrintaa (150-170 g/henkilö)
130-150 g siitakesieniä
15 g mantelilastuja
suolaa
pippuria
*
Lämmin balsamiviinietikkakastike:
*
2 salottisipulia
2 dl punaviiniä
1-2 dl ankan luista keitettyä lientä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 dl portviiniä
suolatonta voita
sokeria, suolaa ja mustapippuria
*
Hunaja-sipulimarmeladi:
*
2-3 sipulia tai punasipulia
2 rkl hunajaa
1 rkl voita
1 appelsiini
mustapippuria
Valmistusohje
Ankanrinta
1. Ruskista luuttomat ankanrinnat paistinpannussa. Aloita laittamalla rinnat pannulle rasvapuoli alaspäin.
2. Anna pinta paistua hyvin rapeaksi. Käännä rintafileet ja paista vatsapuoli nopeasti.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Paista 200 C uunissa 8-10 minuuttia. Anna vetäytyä hyvin ennen viipalointia – näin lihasnesteet eivät valu ulos.
Ankanrinnan päälle voit paistaa vähässä voissa mantelilastuilla höystettyjä tuoreita siitakesieniä.
Lämmin balsamiviinietikkakastike
1. Keitä punaviiniä ja hienoksi pilkottuja sipuleita kattilassa kunnes viinistä on jäljellä noin puolet.
2. Lisää ankkaliemi ja keitä jälleen kasaan niin, että liemestä on vain puolet jäljellä. Jos sinulla ei ole ankkalientä, lisää kastikkeeseen rintojen paistossa syntyvä neste. Älä keitä enää kasaan.
3. Lisää portviini ja kiehauta seos.
4. Kiillota kastike lisäämällä kylmää, suolatonta voita kevyesti sekoittaen. Lisää balsamiviinietikka ja mausta.
Hunaja-sipulimarmeladi
1. Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota kattilassa voissa. Lisää juokseva hunaja ja appelsiinin kuoresta vuoltuja ohuita suikaleita.
2. Lisää appelsiinin mehu ja anna sipuleiden hautua hiljalleen pehmeiksi.