viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Ahvenfileet yrtti-smetanakastikkeessa

26.06.2012 Antti Vahtera

Yrttismetanakastike Lämmitä smetana ja kerma hiljalleen kattilassa. Lisää joukkoon yrtit, sitruunamehu ja mausteet. Lämmitä hetki. Halutessasi voit lisätä tuoretta basilikaa ja kirveliä. Ahvenfileet Poista ahvenfileistä sivu ja keskiruodot. Paista fileet paistinpannulla voissa pinnaltaan rapeiksi ja puolikypsiksi. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa. Tarjoa keitettyjen varhaisperunoiden tai samettisen perunamuhennoksen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Yrttismetanakastike

2 dl smetanaa

2 dl kuohukermaa

1 dl hienonnettua tilliä

1 dl hienonnettua ruohosipulia

1 sitruunan mehu

valko- ja mustapippuria myllystä

veitsenkärjellinen cayennepippuria

suolaa

Ahvenfileet

12-16 ahvenfileetä

suolaa

musta- ja valkopippuria

Valmistusohje

Yrttismetanakastike

Lämmitä smetana ja kerma hiljalleen kattilassa. Lisää joukkoon yrtit, sitruunamehu ja mausteet. Lämmitä hetki. Halutessasi voit lisätä tuoretta basilikaa ja kirveliä.

Ahvenfileet

Poista ahvenfileistä sivu ja keskiruodot.

Paista fileet paistinpannulla voissa pinnaltaan rapeiksi ja puolikypsiksi. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa. Tarjoa keitettyjen varhaisperunoiden tai samettisen perunamuhennoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä