ahven bao bun

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

Nämä ahven bao bunit syntyvät näppärästi joko tuoreesta ahvenesta tai savuahven- tai savukalasäilykkeistä.

45 min
servings 4 annosta

17.08.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Porkkanapikkelssi:

1 ½ dl vettä

1 dl riisiviinietikkaa tai muuta vaaleaa etikkaa

1 dl sokeria

1 (150 g) porkkana

*

Limettimajoneesi:

2 dl majoneesia

2 tl limetin kuoriraastetta

1 tl limettimehua

¼ tl rouhittua mustapippuria

ripaus sormisuolaa

*

Tahmea teriyakikastike:

½–1 punainen chili

1 dl teriyakikastiketta

2 tl tummaa seesamiöljyä

*

Ahvenet:

4 savustettua ahvenfileetä*

8 bao bun -höyrysämpylää

tuoretta korianteria

tuoretta minttua

(paahdettuja seesaminsiemeniä)

(tuoretta chiliä)

Valmistusohje

1. Aloita porkkanapikkelsistä. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä. Suikaloi porkkana ohueksi nauhaksi vihanneskuorijalla tai juustohöylällä. Laita porkkanasuikaleet rasiaan ja kaada liemi päälle. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Pikkelssi säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
2. Mittaa limettimajoneesin ainekset kulhoon. Sekoita.
3. Poista chilistä kanta ja siemenet, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita teriyakikastikkeen ainekset kulhossa.
4. Paloittele savustetut ahvenfileet ja valele ne teriyakikastikkeella.
5. Lämmitä bao bunit pakkauksen ohjeen mukaan ja sivele niihin limettimajoneesia. Laita pohjalle keko porkkanapikkelssiä, nosta savuahvenet päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä. Ripottele halutessasi päälle pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä ja ohueksi leikattuja chilisuikaleita. Nosta kansi päälle.

Savustettu ahven

1. Poista ahvenista sisälmykset ja kidukset. Jätä suomut, sillä ne suojaavat lihaa savustuksen aikana. Huuhtele ja kuivaa kalat.
2. Esilämmitä savustin noin 100 asteeseen, voit käyttää myös sähkösavustinta. Savusta keskikokoisia ahvenia ritilän päällä noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä selkäevästä – kun se irtoaa helposti, kalat ovat kypsiä. Anna lämmön tasaantua ja riivi lihat ruodoista.
3. Keitä perkuujätteistä liemi! Saat siitä herkullisen pohjan sadepäivän kermaiseen kalakeittoon.

Vinkki! Jos kalaonni pettää, osta ahvenet valmiiksi savustettuina kalakauppiaaltasi tai käytä savuahven- tai savukalasäilykkeitä.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla