viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Adrianmeren kalakeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota hyvin huuhdotut kalan perkeet kattilassa juuresten kanssa pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuori vaahto liemen pinnasta pois ja anna perkeiden kiehua vielä hetki. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää persilja, valkosipuli, anjovikset ja anna lämmetä hetki. Kaada sekaan viini, sahrami ja anna kiehua kunnes viini on lähes […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

(4 hengelle)

500 g ruodotonta ja piikitöntä kuha- tai ahvenfileetä

kalojen perkeet joista kidukset poistettu

1 porkkana paloiteltuna

1 lehtisellerin varsi paloiteltuna

1 dl silputtua persiljaa

1,5 l vettä

0,5 dl oliiviöljyä

murskattua valkosipulinkynttä

3 anjovisfileetä kuutioituna

2 dl kuivaa valkoviiniä

4 kaltattua tomaattia, joista poistettu siemenet

veitsenkärjellinen sahramia

mustapippuria

suolaa

4 viipaletta paahdettua valkoista leipää

Valmistusohje

Kuullota hyvin huuhdotut kalan perkeet kattilassa juuresten kanssa pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuori vaahto liemen pinnasta pois ja anna perkeiden kiehua vielä hetki. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää persilja, valkosipuli, anjovikset ja anna lämmetä hetki. Kaada sekaan viini, sahrami ja anna kiehua kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit, kalaliemi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää sekaan kalapalat ja anna lämmetä kypsäksi. Tarkista maku. Lisää paahdetut leivät lautasille ja kaada keittoa päälle.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä