Ainekset
(4 hengelle)
500 g ruodotonta ja piikitöntä kuha- tai ahvenfileetä
kalojen perkeet joista kidukset poistettu
1 porkkana paloiteltuna
1 lehtisellerin varsi paloiteltuna
1 dl silputtua persiljaa
1,5 l vettä
0,5 dl oliiviöljyä
murskattua valkosipulinkynttä
3 anjovisfileetä kuutioituna
2 dl kuivaa valkoviiniä
4 kaltattua tomaattia, joista poistettu siemenet
veitsenkärjellinen sahramia
mustapippuria
suolaa
4 viipaletta paahdettua valkoista leipää
Valmistusohje
Kuullota hyvin huuhdotut kalan perkeet kattilassa juuresten kanssa pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuori vaahto liemen pinnasta pois ja anna perkeiden kiehua vielä hetki. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää persilja, valkosipuli, anjovikset ja anna lämmetä hetki. Kaada sekaan viini, sahrami ja anna kiehua kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit, kalaliemi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää sekaan kalapalat ja anna lämmetä kypsäksi. Tarkista maku. Lisää paahdetut leivät lautasille ja kaada keittoa päälle.