Adrianmeren kalakeitto

Kuullota hyvin huuhdotut kalan perkeet kattilassa juuresten kanssa pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuori vaahto liemen pinnasta pois ja anna perkeiden kiehua vielä hetki. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää persilja, valkosipuli, anjovikset ja anna lämmetä hetki. Kaada sekaan viini, sahrami ja anna kiehua kunnes viini on lähes […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

(4 hengelle)

500 g ruodotonta ja piikitöntä kuha- tai ahvenfileetä

kalojen perkeet joista kidukset poistettu

1 porkkana paloiteltuna

1 lehtisellerin varsi paloiteltuna

1 dl silputtua persiljaa

1,5 l vettä

0,5 dl oliiviöljyä

murskattua valkosipulinkynttä

3 anjovisfileetä kuutioituna

2 dl kuivaa valkoviiniä

4 kaltattua tomaattia, joista poistettu siemenet

veitsenkärjellinen sahramia

mustapippuria

suolaa

4 viipaletta paahdettua valkoista leipää

Valmistusohje

Kuullota hyvin huuhdotut kalan perkeet kattilassa juuresten kanssa pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuori vaahto liemen pinnasta pois ja anna perkeiden kiehua vielä hetki. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää persilja, valkosipuli, anjovikset ja anna lämmetä hetki. Kaada sekaan viini, sahrami ja anna kiehua kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit, kalaliemi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää sekaan kalapalat ja anna lämmetä kypsäksi. Tarkista maku. Lisää paahdetut leivät lautasille ja kaada keittoa päälle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla