Aasialaiset silakkarullat

Aasialaiset silakkarullat

Perinteiset silakkarullat maustetaan nyt valkosipuli-inkiväärimajoneesilla ja tarjoillaan shiso-lehdiltä.

25 min
servings 20 annosta

26.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 dl paahdettua sipulirouhetta, esim. Risetti

2 rkl mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä

20 silakkarullaa, esim. Vento Aalto

20 shisolehteä tai vahvan mintun lehteä

*

Valkosipuli-inkivääriaioli:

1 dl majoneesia

1 valkosipulinkynsi

2 cm pala tuoretta inkivääriä

½ tl sitruunamehua

ripaus suolaa

*

Koristeluun:

nori-merileväarkki

syötäviä kukkia, tuoreina tai kuivattuina

Valmistusohje

1. Valmista valkosipuli-inkivääriaioli. Kuori valkosipulinkynsi ja inkiväärinpala. Raasta molemmat hienoksi. Sekoita kaikki aiolin ainekset keskenään. Laita pursotinpussiin.
2. Valuta silakkarullat liemestä. Nosta rullat shiso- tai mintunlehtien päälle. Pursota silakkarullien viereen muutama piste aiolia.
3. Sekoita paahdettu sipulirouhe ja seesaminsiemenet. Ripottele kunkin rullan päälle noin ½ tl sipuli-seesamimurua.
4. Leikkaa merilevälevyt ohuiksi tikuiksi. Koristele silakkarullat noritikuilla ja syötävillä kukilla.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla