Ainekset
1 dl paahdettua sipulirouhetta, esim. Risetti
2 rkl mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
20 silakkarullaa, esim. Vento Aalto
20 shisolehteä tai vahvan mintun lehteä
*
Valkosipuli-inkivääriaioli:
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
2 cm pala tuoretta inkivääriä
½ tl sitruunamehua
ripaus suolaa
*
Koristeluun:
nori-merileväarkki
syötäviä kukkia, tuoreina tai kuivattuina
Valmistusohje
1. Valmista valkosipuli-inkivääriaioli. Kuori valkosipulinkynsi ja inkiväärinpala. Raasta molemmat hienoksi. Sekoita kaikki aiolin ainekset keskenään. Laita pursotinpussiin.
2. Valuta silakkarullat liemestä. Nosta rullat shiso- tai mintunlehtien päälle. Pursota silakkarullien viereen muutama piste aiolia.
3. Sekoita paahdettu sipulirouhe ja seesaminsiemenet. Ripottele kunkin rullan päälle noin ½ tl sipuli-seesamimurua.
4. Leikkaa merilevälevyt ohuiksi tikuiksi. Koristele silakkarullat noritikuilla ja syötävillä kukilla.