viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Aasialainen vesimeloni-fetasalaatti

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Aasialaisen vesimeloni-fetasalaatin uusi juju on tulisen maukas kastike ja erittäin ohuiksi viipaloidut fenkolisuikaleet.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

30 min

*

800 g vesimelonia (kuorittu,siemenetön)

1 pieni fenkoli

500 g mansikoita

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl minttua hienonnetuna

200 g fetajuustoa

*

Kastike:

1 keskivahva chili

15 g pala inkivääriä

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl seesaminsiemenöljyä

1 rkl hunajaa

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kuorittu vesimeloni suupaloiksi.
2. Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä, leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi.
3. Puhdista mansikat, poista kannat ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna yrtit.
4. Valmista kastike. Huuhtele chili, leikkaa pituussuunnassa puoliksi, poista valkoiset siemenkalvot ja hienonna chili.
5. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita salaatinkastikkeen aineet keskenään kulhossa.
6. Lisää kastike vesimelonipalojen, fenkolisiivujen ja yrttien joukkoon kulhoon. Sekoita hellästi sekaisin.
7. Murustele joukkoon fetajuustoa ja tarjoile.

 

Viinisuositus

Tausendhügel Dry Riesling hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheinhessen
36,48 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä