Sivut

Mainos: Klubiviinit 9/2015

viini_0915_klubiviinit__uusi_sami_piskonen copy Tämänkertaiset klubiviinisuosi­tukset tulevat meille suomalaisille hieman eksoottisemmasta viini­maasta. Kahden viinin maistelupa­ketin pullotteet ovat turkkilaiselta, perheomisteiselta Pasaelin viini­tilalta.

Vuonna 2000 Seyit Karagözoğlu toteutti pitkäaikaisen unelman omasta viinitilasta. Apua hän sai italialaiselta ystävältään ja konsultilta Andrea Paoletilta. Yhdessä he tutustuivat kasvuolosuhteisiin eri alueilla. Huolellisten tutkimusten jälkeen kaverukset hankkivat maata ja tarhoja Turkin länsi- ja pohjoisosista.

Karagözoğlun ideologiana on ollut suosia kansainvälisten lajikkeiden rinnalla maan natiivilajikkeita, joita ei muualla maailmassa viljellä. Hän varusti kellarinsa modernilla teknologialla, mutta painottaa, että viinien laatu lähtee tarhoilta.

Tarjoamme nyt tilattavaksi Pasaelin tilan kahden punaviinin sekoitelaatikon. Laatikossa on kolme pulloa kumpaakin viiniä.

Pasaeli K2 2012

Viini on kansainvälisistä lajikkeista valmistettu niin sanottu Bordeaux-sekoite. Lähellä Izmiriä kasvaneet Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc-, Merlot- ja Petit Verdot-lajikkeet yhdistyvät ryhdikkään rotevaksi punaviiniksi. K2-viiniä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Siinä on hyvin tummasävytteinen, tiivis, mustaherukkainen, mustikkainen, paahteinen ja maanläheisen muheva tuoksu. Täyteläinen, suutuntumaltaan vielä varsin intensiivinen ja roteva maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi karhunvatukkaa, tuntuvaa yrttisyyttä sekä tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta ja savua. Runsas maku saa napakkuutta melkoisen ryhdikkäistä tanniineista ja hapokkuudesta. Viini jättää pitkään maistuvan, kahviin ja tummaan suklaaseen vivahtavan, jämäkän jälkivaikutelman, joka kaipaa vielä ruokaa seurakseen.

Viinin aromit kehittyvät suotuisasti ja rakenne pehmentyy muutaman vuoden varastoinnin myötä. Jos haluat nauttia viinin nyt, tarjoa se mediumkypsän tumman lihan seurassa. Riista ja kovat, suolaiset juustot käyvät myös erinomaisesti.

Pasaeli 6N 2013

6N-viini on sekoite natiivilajikkeesta Karasakizista ja Merlot’sta. Rypäleet ovat kasvaneet 650 metrin korkeudessa, lähellä Tekirdagia Pohjois-Turkissa. Viini on käytetty villihiivalla ja sitä kypsytettiin 6 kuukautta amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinissä on avoin, rustiikkinen, hieman kehittynyt tuoksu, joka viestii kirsikoiden ja mansikoiden lisäksi kuivatuista hedelmistä. Näitä aromeja täydentävät luonteikkaalla tavalla makeiden mausteiden ja nahkaisuuden vivahteet – jopa kukkainen parfyymisyys. Maku on keskitäyteläinen ja luonteeltaan erittäin ilmava ja eloisa, aluksi lähes makea. Tuoksun kirsikkaisen nahkaiset aromit seuraavat tarkasti makuun. Viini saa tuntuvaa ryhtiä marjaisen hapokkuuden ja hieman suuta kuivattavan tanniinisuuden kautta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, rustiikkisen, mausteisen jälkivaikutelman. Viini on valmista nautittavaksi, mutta kestää varastointia vielä muutaman vuoden ajan, tuottajan mukaan vuosiin 2017–2018.

Viinin seuraan sopivat pitkään haudutetut, runsasyrttiset ruoat tummasta lihasta ja riistasta.

Hinnat & tilaukset

Tilaa nyt Pasaelin viinipaketti hintaan 92 euroa / 6 pullon laatikko. Laatikossa on kolme pulloa kumpaakin viiniä (hinta sis. verot).

Viinien hintoihin lisätään kuljetuskustannukset, jotka ovat 30 euroa / tilaus (sisältää verot). Ostamalla useamman laatikon kerralla saat alhaisemmat kuljetuskustannukset pulloa kohden.

Korostamme että Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii S.A.R.L. Carsin Wines -niminen yhtiö Ranskassa.

Tilaa Bouquet Club -viinit tästä

Viinien saatavuus on rajoitettu ja niiden viimeinen tilauspäivä on 28.12.2015.

Bouquet Clubiin voivat liittyä kaikki Viini-lehden tilaajat lähettämällä yhteystiedot viini@dmd.fi. Jäsenyyden vuosihinta on 30 euroa.