Sivut

Mainos: Klubiviinit 6/2015

Syksyn ensimmäiset klubiviinit on tuotettu Italian Chiantissa. Niissä maistuvat alueen punaiset rypäleet Sangiovese, Cabernet Sauvignon ja Merlot.

Nämä viisi herkullista viiniä ovat tilattavissa kahden sekoiteviinilaatikon pakkauksina. Le Fonti Fontissimo- ja Il Palagio Riserva -sekoiteviinilaatikossa on kolme pulloa molempia viinejä. Vignolen tutustumisviinilaatikossa on kaksi pulloa kutakin viiniä.

Molemmat herkulliset maistelupakkauset ovat tilattavissa syyskuun loppuun saakka.

Bouquet2

Le Fonti Fontissimo 2009

IGT Alta Valle Della Greve, Italia

Avoin ja lämminhenkinen tuoksu on tummasävytteisen paahteinen ja siinä on reilusti kuivattujen hedelmien sävyjä kuten viikunaa ja taatelia. Maku on varsin täyteläinen, suutuntumaltaan roteva ja tyyliltään hyvinkin rustiikkinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi kypsää kirsikkaisuutta, maaperän muhevaa multaa ja savuisuutta. Tiivis maku ryhdittyy kypsien tanniinien ansiosta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hieman suuta kuivattavan jälkivaikutelman.

Viini on valmistettu luomuviljellyistä Sangiovese-, Cabernet Sauvignon- ja Merlot-lajikkeista. Viiniä on kypsytetty lähes kaksi vuotta ranskalaisessa tammessa ennen pullotusta.

Viini on parhaimmillaan selkeämakuisten, mediumkypsien paistien ja riistan seurassa.

Il Palagio Riserva 2010

DOCG Chianti Classico, Italia

Avoin ja tyylikkäästi kehittynyt tuoksu on luonteeltaan maalaismainen. Viinistä voi erottaa hillomaista marjaisuutta, hapankirsikkaa, yrttisyyttä ja hentoa savua. Melko täyteläinen maku on sekin tyyliltään rustiikkinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi nahkaisuutta ja muhevaa multaisuutta. Pehmeät tanniinit tuovat makuun eloa. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan jälkivaikutelman.

Tämä Riserva-viini on valmistettu Sangiovese- (95 %) ja Merlot-lajikkeista (5 %). Viini kypsyi 24 kuukautta tammitynnyreissä ennen pullotusta.

Monikäyttöinen ruokaviini. Tummat lihat pihvinä tai pitkään haudutettuina, tiivismakuisina pataruokina. Myös kovat, kypsytetyt juustot.

bouquet1Vìgnole Chianti Classico Riserva 2008

DOCG Chianti Classico, Italia

Tyylikkäästi kehittynyt, erittäin moniulotteinen, nahkainen ja makean mausteinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä ja jopa lakritsin vivahteita. Melko täyteläinen maku on tyyliltään maalaismainen, mutta silti erittäin tyylikäs. Tuoksun aromien lisäksi maussa on maanläheisiä vivahteita ja kypsää marjaisuutta. Poikkeuksellisen harmoninen suutuntuma ryhdittyy pehmeiden tanniinien ja marjaisen hapokkuuden ansiosta. Viini jättää pitkään maistuvan, vivahteikkaan, kypsän kirsikkaisen ja nahkaisen jälkivaikutelman.

Chianti Classico Riserva on valmistettu Sangiovese- (85 %) ja Cabernet Sauvignon -lajikkeista (15 %). Eri lajikkeet valmistettiin viineiksi erillään.

Hyvä yleisviini vaikkapa pitkään haudutettujen, runsasyrttisten liha- ja riistapatojen seuraan.

Vignole Congius 2009

IGT Toscana, Italia

Erittäin intensiivinen, mustasävytteinen tuoksu. Siinä on mustaherukkaa, hieman kuivanutta luumua ja paahteisuutta. Täyteläinen ja tiivisluonteinen maku toistaa tuoksun aromit. Mehevä, lähes pureksittava suutuntuma tuo mieleen maaperän muhevat sävyt. Vaikka viinin suutuntuma on hyvin tiivis, tuovat eloisat hapot makuun ilmavuutta ja ryhtiä. Kokonaisuutta tukevat vielä runsaat, mutta kypsät tanniinit. Viini jättää pitkän, hieman suuta kuivattavan, kuivattuihin hedelmiin ja paahteisuuteen vivahtavan jälkivaikutelman.

Congius on valmistettu Sangiovese- (40 %), Merlot- (30 %) ja Cabernet Sauvignon -lajikkeista (30 %). Sangiovese-rypäleitä konsentroitiin poiminnan jälkeen kuivattamalla niitä kuukauden ajan ennen murskaamista ja käymisprosessia. Eri lajikkeet valmistettiin viineiksi erikseen ja niitä kypsytettiin 24 kuukautta tynnyreissä ennen sekoitusta ja 3 kuukauden lisäkypsytystä tammessa.

Tiivismakuinen punaviini riistan ja vaikkapa pihvien seuraan. Myös kovat, suolaiset juustot.

Vignole Créspine Chianti Classico Gran Selezione 2009

DOCG Chianti Classico, Italia

Tiivisluonteinen, kypsän marjainen tuoksu tulvii karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa ja paahteista, lämminhenkistä aromikkuutta. Maku on tuoksua myötäillen tiivis ja mustasävytteisen marjainen. Siinä on herukkaisuutta, yrttejä ja maaperän multaisia vivahteita. Mehukasta suutuntumaa ryhdittävät kypsät tanniinit. Viini jättää pitkään maistuvan, hieman suuta kuivattavan mustaherukkaisen jälkivaikutelman.

Créspine on Sangiovesen (90 %) ja Cabernet Sauvignonin (10 %) sekoitus.

Selkeämakuiset pihvit yksinkertaisine lisukkeineen. Myös yrttiset kasvispaistokset.

Hinnat & Tilaukset

Il Palagio Riserva- ja Le Fonti Fontissimo -sekoiteviinilaatikon hinta on 152 euroa / 6 pullon laatikko. Laatikossa on kolme pulloa molempia viinejä (hinta sis. verot). Vignolen tutustumisviinilaatikon hinta on 165 euroa / 6 pullon laatikko. Laatikossa on kaksi pulloa kutakin viiniä (hinta sis. verot).

Viinien hintoihin lisätään kuljetuskustannukset, jotka ovat 30 euroa / tilaus (sisältää verot). Ostamalla useamman laatikon kerralla saat alhaisemmat kuljetuskustannukset pulloa kohden.

Korostamme että Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii S.A.R.L. Carsin Wines niminen yhtiö Ranskassa.

Viinien saatavuus on rajoitettu ja niiden viimeinen tilauspäivä on 30.9.2015.

Bouquet Clubiin voivat liittyä kaikki Viini-lehden tilaajat lähettämällä yhteystiedot viini@dmd.fi. Jäsenyyden vuosihinta on 30 euroa.