Sivut

Ilmoitus: Klubiviinit 7/2013

Klubiviineiksi on tarjolla tällä kertaa Penedèsin viinialueella majaansa pitävän Cusinén perheyhtiön Pares Baltan tuotantoa. Nämä viinit on tuotettu viinitalon tiluksilla Prioratissa ja Ribera del Duerossa. Pares Baltan koko tuotanto on luomua.

Gratavinum 2πr on tuotettu karulla ja jylhällä Prioratin alueella. 60 prosenttia viinistä on Garnatxa- (Garnacha), 20 prosenttia Carinyena- (Cariñena), 10 prosenttia Cabernet Sauvignon- ja 10 prosenttia Syrah-lajikkeista. Yli kuukauden kestäneen kuorimaseroinnin jälkeen viini käy malolaktisen käymisen tynnyreissä, jonka jälkeen sitä kypsytetään 14 kuukautta ranskalaisissa ja unkarilaisissa tynnyreissä. Viini on saanut säännöllisesti yli 90 pistettä amerikkalaiselta kriitikolta, Robert Parkerilta.

Dominio Romano on tuotettu Ribera del Duerossa, jossa Cusinén perhe aloitti valmistuksen vuonna 2005. Viini on valmistettu noin 30 vuotta vanhoista köynnöksistä poimituista Tinto Fino (Tempranillo) -rypäleistä. Käymisen ja yli 30 vuorokautta kestäneen maseroinnin jälkeen viini käy malolaktisen käymisen tynnyreissä, joissa sitä kypsytetään kaikkiaan 13 kuukauden ajan. Varastoinnissa viiniin muodostuu sakkaa, ja dekantointi on suositeltavaa.

2013_7_Bouquet Club_klubiviinit-427x1254Gratavinum 2pr 2008, DOQ Priorat

Erittäin tummasävytteinen ja kypsä, lähes hillomaisen marjainen tuoksu, jossa on karhunvatukkaa, paahteisen nahkaisia ja makean mausteisia, tyylikkäitä aromeja – jopa lakritsaa. Maku on multaisen maanläheinen, runsas ja intensiivinen, nuoruudestaan huolimatta harmoninen. Maun täyteläistä hedelmäisyyttä ryhdittävät kypsä tanniinisuus ja mehukkaan raikkaat hapot. Viini jättää pitkään maistuvan, paahteisen jälkivaikutelman.

Kehittyy suotuisasti ainakin 10-vuotiaaksi. Erinomainen viini mediumkypsien tummien liharuokien seuraan. Myös kovat, suolaiset juustot toimivat mainiosti.

Dominio Romano 2009, DO Ribera del Duero

Viinin tummasävytteinen ja multainen tuoksu vivahtaa mustaherukkaan ja karhunvatukkaan, samaten nahkaan. Siinä on tummaa luumuisuutta ja makeita mausteita. Maku on täyteläinen ja suutuntumaltaan mehukas. Siinä on paahteisuutta ja makeita mausteita, samaten hapankirsikkaa. Suutuntuma ryhdittyy napakan hapokkuuden ja pehmeiden tanniinien ansiosta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, kuivattuja hedelmiä muistuttavan jälkivaikutelman.

Viini kehittyy suotuisasti ainakin 12-vuotiaaksi saakka. Sopii mediumkypsän tumman lihan ja riistan seuraan.

Hinnat & Tilaukset

Gratavinum 2πr 2008 / 126 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot).
Dominio Romano 2009 / 123 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot).

Viinien hintoihin lisätään kuljetuskustannukset, jotka ovat 25 euroa / tilaus (sisältää verot). Ostamalla useamman laatikon kerralla saat alhaisemmat kuljetuskustannukset pulloa kohden.

Korostamme että Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii S.A.R.L. Carsin Wines niminen yhtiö Ranskassa.

Viinien saatavuus on erittäin rajoitettu ja niiden viimeinen tilauspäivä on 14.11.2013.

Bouquet Clubiin voivat liittyä kaikki Viini-lehden tilaajat lähettämällä yhteystiedot viini@dmd.fi Jäsenyyden vuosihinta on 30 euroa.