Luxemburgilaiset kuohuviinit ovat tunnettuja korkeasta laadusta ja ja elegantista makuprofiilista. Ne ovat vähemmän tunnettuja kansainvälisesti kuin esimerkiksi samppanja tai prosecco, mutta ne ovat nousseet viime vuosina esille viiniasiantuntijoiden ja harrastajien keskuudessa.
Luxemburgin viinialue sijaitsee maan itäosassa Mosel-joen varrella, ja tuottaa valtaosan maan viinistä. Alueen ilmasto on suotuisa viinirypäleiden viljelyyn, ja siellä kasvatetaan erityisesti Riesling-, Pinot Blanc-, Pinot Gris- ja Auxerrois-rypäleitä.
Tyypillinen luxemburgilainen kuohuviini muistuttaa tyyliltään samppanjaa: se on valmistettu samalla menetelmällä eli perinteisellä pullokäymismenetelmällä (”méthode traditionelle”) ja siinä on samantyyppinen, hienostunut maku. Luxemburgilainen kuohuviini tarjoaa kuitenkin oman, uniikin makuelämyksensä.
Vaikka Luxemburg on pieni maa, sen kuohuviinintuotanto on monipuolista ja eri tuottajat keskittyvät erilaisiin tyyleihin. Luxemburgilaiset kuohuviinit ovat erinomaisia ruokaviinejä, ja ne sopivat erityisesti kala- ja äyriäisruokien sekä vaalean lihan seuraan.
Luxemburgilaisia kuohuviinejä kehutaan usein niiden hienostuneisuudesta, mutta ne ovat usein myös hinta-laatu-suhteeltaan kilpailukykyisiä, minkä vuoksi ne ovat suosittuja myös viininystävien keskuudessa.
Luxemburgilaisten kuohuviinien rypäleet
Viinilehden luxemburgilaisten kuohuviinien valikoimasta löytyy 7 eri rypälelajiketta. Voit katsoa viinejä rypälelajikkeiden perusteella
Parhaat luxemburgilaiset kuohuviinit
TOP 10

Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut

Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut

Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Rosé Brut

Bernard-Massard Chardonnay Brut

Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut

Bernard-Massard Millésimé Crémant de Luxembourg Brut 2017

Bernard-Massard Crémant de Luxemburg Cuvée 1921 Brut

Bernard-Massard Premium Dry

Cuvée Antoinette Crémant de Luxembourg Rosé Extra Dry
