Bacchus on rypälelajike, joka on tunnettu erityisesti Saksassa, missä se usein tuottaa hedelmäisiä hieman makeita valkoviinejä. Se on nimetty Rooman viinijumala Bacchuksen mukaan.

Bacchus-rypäle on vuonna 1933 Saksassa kehitetty rypälelajike, joka on saanut alkunsa Sylvaner- ja Riesling-rypälelajikkeiden sekä Müller-Thurgau -lajikkeen risteytyksestä. Rypäleen kehitti saksalainen viinitieteilijä Peter Morio.

Bacchus viihtyy viileissä, pohjoisen ilmastoissa. Sen viinit ovat yleensä hapokkaita.

Bacchus on tunnettu ennen kaikkea Saksasta, mutta sitä viljellään myös muissa maissa kuten Englannissa.

Bacchus-viinissä on tyypillisesti runsas hedelmäinen maku, jossa on aistittavissa esimerkiksi omenaa, persikkaa ja päärynää. Joissain viineissä saattaa olla myös mausteisia ja kukkaisia vivahteita.

Bacchus -viinit

Näytä lisää