Suomalaiset marjanpoimijat

Viini-lehden toimitus

Työurakka täällä Carsinin tarhoilla ja kellarissa on saatu loistavasti alkuun. Poimimme koko viime viikon valkoviinirypäleitä Sauvignon Gris’tä, Sauvignon Blancia sekä Semillonia. Olemme edenneet toivotussa aikataulussa ja tunnelmat ovat toistaiseksi positiivisen toiveikaat. Sadonkorjuu on kuitenkin vasta alussa, työtä on valtavasti jäljellä ja edessä on varmasti monenlaisia koettelemuksia.

Meitä on täällä tällä hetkellä ennätysmäärä, 20 henkeä, joka asettaa talon fasiliteetit äärimmilleen. Ruokapöytää on pidennetty pikkupöydillä ja nukkumapaikkoja on jouduttu rakentamaan uusiin paikkoihin. Vieraanvarainen isäntämme Juha ”Pokku” Berglund petasi oman sänkynsä viinilaboratorioon. Minä taas saan nukkua liinavaatevarastossa. Väki lisääntyy, mutta pidot paranevat!

Sadonkorjuuseen on usein saapunut ulkomaalaisia vahvistuksia muun muassa Australiasta, mutta tänä vuonna kaikki kausityöntekijät ovat suomalaisia. Työskentelemme täällä viikosta pariin kuukauteen. Ikähaarukka on 20 – 60 vuotta ja Suomessa toimimme eri aloilla. Tulemme siis erilaisista taustoista, mutta meitä yhdistää intohimo viiniin. Täällä on monia vakiotyyppejä ja useita ensimmäisen vuoden kokelaita. Taru ja Teemu Wahlroos ovat talon vakiokamaa ja he tulivat tänä vuonna viettämään häämatkaansa tänne Chateau Carsiniin.

Viikolla saimme myös yllätysvieraita, kun Eurooppaa matkailuautolla kiertävä suomalainen pariskunta ajoi pihaan. Vieraat viihtyivät niin hyvin, että halusivat jopa osallistua työntekoon tarhoilla.

Sunnuntaina nautimme aurinkoisesta vapaapäivästä Atlantin rannalla Arcachonin kaupungissa. Carsinin pehtoori monsieur Gabillaud oli kutsunut meidät viettämään päivää hänen toiseen kotikaupunkiinsa. Uimme Atlantissa ja kiipeilimme Euroopan suurimmilla hiekkadyyneillä. Sunnuntai-iltana nautimme perinteisesti Pokun tekemiä pitsoja ja maistelimme lajitelman viinilöytöjä kellarista. Kaikin puolin erittäin hyvissä ja rentoutuneissa tunnelmissa uuteen viikkoon!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä