Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Mikä oranssiviini? Jos kaikki menee niin kuin brittiläinen viinikirjailija Simon J Woolf unelmoi, kymmenen vuoden päästä oranssiviinejä arvostetaan aivan samalla tavoin kuin puna- ja valkoviinejäkin.
Simon J Woolf on mukana Viinilehden Instagram live-lähetyksessä 17.4. klo 18!
Jos lomailet Nizzassa, varaa aikaa myös Paloma Picasson suosimalle rannalle ja huvilalle, jota ympäröi seitsemän puutarhaa.
Vaikka roseeviinien menekki kasvaa maailmanlaajuisesti, viinityylinä siihen suhtaudutaan yhä harmittavan pintapuolisesti. Jos googlaa roseeviiniä, tulee selväksi, että sitä pidetään sesonkijuomana, jota nautitaan kesällä ja ystävänpäivänä (pelkkä vaaleanpunainen väri riittää tekemään siitä romanttista).
Roseeviinit sopivat suviaterian ruokajuomaksi tai kesäisten juustojen seuraan.
Miguel A. Torres saapuu Suomeen 8.6. Viinimaailman visionääri ja ympäristövaikuttaja pitää Feel Helsinki -tapahtumassa Musiikkitalolla ilmaisen luennon viininvilelyn ilmastovaikutuksista. Tapasimme Miguel A. Torresin etukäteen Espanjassa ja keskustelimme viininviljelyn nykytilasta ja menneisyydestäkin.
Maistelimme astetta parempia laatujäätelöitä. Ne yllättivät innovatiivisilla makuyhdistelmillä ja aidoilla raaka-aineillaan. Mainioita jälkiruokia fiinimmällekin illalliselle.
Valitsimme Viini-lehden Vuoden roseeviinin nyt viidennen kerran. Saksalainen voittaja on rento laaturosee, joka on valmistettu Spätburgunder- ja Merlot -lajikkeista ja maistuu vaaleasta lihasta valmistettujen ruokien sekä ruokaisten salaattien kanssa.
Moni viininystävä osaa jo valita luomua tai biodynaamisesti tuotettua viiniä. Ympäristötietoinen kuluttaja puolestaan vertailee pakkaustapoja.
Los Angeles on rento metropoli, jossa voi syödä maan mielenkiintoisimmissa ravintoloissa. Lue matkajuttu enkelten kaupungista!
Vaikka olen tällä vuosikymmenellä maistanut todennäköisesti tuhansia samppanjoita, vastaukseni kysymykseen samppanjan makeutuksesta riippuu päivästä, mielialasta, säästä, pöydän antimista sekä monista muista muuttujista, kuten rypäleistä ja viinintekijän maltista. Siksi jättäydyn usein sivuun, kun debatti samppanjan oikeasta makeutuksesta velloo kiihkeänä.
Jaakko Heinimäki pohtii kolumnissaan ihmisen luonnetta. Hän ei usko horoskooppeihin, vaan itse kehittelemäänsä baroloskooppiin.
Kruunaa äitienpäivä ja muut kevään kakkuhetket makeilla viineillä. Kurkkaa TOP 3 viinisuositukset Alkon tilausvalikoimasta!
Opintopolku viinimestariksi ja sommelieriksi kulkee tavallisimmin työskentelemällä ensin viineihin painottuvissa ravintoloissa. Lue lisää!