Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Lorauta lasiin pehmeän täyteläistä Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina -punaviiniä ja lähde makumatkalle Argentiinaan!
Kuten todennäköisesti jokainen suomalainen tietää, vuosi 2020 on ollut ravintoloille haastava. Me ravintola-alan ihmiset voimme suhtautua tähän joko jatkamalla valittamista hamaan tulevaisuuteen tai yrittämällä hyväksyä tilanne ja keskittyä hyvään. Entä jos kokeilisimme vaihteeksi jälkimmäistä? Tässä hengessä kymmenen positiivista huomiota ravintolaelämästä myrskyn keskellä.
Viinilehti Wine Awards 2020 järjestettiin poikkeusvuonna virtuaalisesti 11.11.2020. Viinilehti Wine Awards -virtuaalitastingissä maisteltiin Viinilehden Vuoden punaviini – ja Vuoden valkoviini finalisteja ja julkaistiin Viinilehden Vuoden punaviini, Vuoden valkoviini, Vuoden viininystävä sekä Vuoden viiniravintola. Tilaisuutta luotsasi Viinilehden viinihörhö Antti Rinta-Huumo ja TV-kokki ja keittiömestari Kape Aihinen. Katso koko virtuaalitasting tästä!
40 vuotta täyttäneen kokki Tomi Björckin ei kauaa tarvitse miettiä hyvän elämän reseptiään: siihen kuuluvat asiat ovat mukana niin arjessa kuin juhlassa, maanosasta riippumatta.
Vuoden valkoviinin -tittelin vei tänä vuonna tyylikäs ranskalainen Sauvignon Blanc -viini. Punaviinien sarjan voitti upeasti kehittynyt riojalainen.
Koomikko, näyttelijä ja yrittäjä Sami Hedbergin mielestä elämässä tärkeää on työn ja hyvinvoinnin ohella ruoka ja viini. Elämästä pitää nauttia, työ ja vapaa-aika saada tasapainoon ja korkata silloin tällöin pullo amaronea.
Viinilehti valitsi Vuoden Viiniravintolaksi tänä vuonna uuden tulokkaan, helsinkiläisen Viinibaari Apotekin. Erityistä kiitosta ravintola saa ainutlaatuisesta miljööstään, pientilojen artesaaniviineistä ja kohtuullisesta hinnoittelusta.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Suosikkiresepti nyhtöleipä on espanjalaisen Marqués de Cáceres Verdejo 2019 -valkoviinin kanssa tarjottuna kuin pikamatka kesään ja Espanjan aurinkoon. Rapea ja mehevä nyhtöleipä valmistuu hetkessä. Ystävät koolle, musiikki soimaan, leipä uuniin, viinit lasiin ja viini-ilta voi alkaa.
Osallistuin syyskuussa virtuaaliselle sadonkorjuumatkalle Douron laaksossa. Kuuntelin keittiöni pöydän ääressä videopuhelun välityksellä Fladgate Partnerhsipin (Taylor’s, Fonseca, Croft ja Krohn) pääviinintekijän David Guimaraens kuulumisia sadonkorjuun keskeltä. Vaikka Davidin selontekoa olisi ollut mukavampi kuunnella paikan päällä kylmää portugalilaista Super Bock -olutta siemaillen, tunnelma oli aistittavissa tietokoneen ruudultakin.
Mikä sopisikaan paremmin syksyyn kuin punaviini? Alkon tilausvalikoimasta löytyy varsin mukavia viiniseuralaisia Australiasta.
Totta. Jokainen kunnon kuplafiili tietää, että puolikas pullo (demi-bouteille) tai varsinkaan vajaan parin desilitran piccolo ei tuo samppanjan vivahteita parhaalla tavalla esiin. Etenkin piccoloissa juoman laatu on heikompi, sillä viini ei käy samppanjaksi pikkupulloissa, vaan ne täytetään isommista pulloista. Pienissä pulloissa samppanja tuppaa myös hapettumaan nopeammin.
Jos olet haaveillut istuvasi viinitilalla lämpimässä illassa uskomattoman kirkkaan tähtitaivaan alla, Tarapacan viinitilalla Chilessä se onnistuu. Tila nimittäin sijaitsee niin ”keskellä ei mitään”, ettei valosaasteet häiritse taivaan tarkastelua.