Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Suonenjoki on Suomen tunnetuin mansikkapitäjä ja myös kermaisen Peltolan Blue -sinihomejuuston koti.
Viinimaailmaa kohtasi suru-uutinen lokakuussa 2020, kun tieto australialaisen viinintekijän Taras Ochotan kuolemasta tuli julki. Australialaisten luomu- ja alkuviinien sanansaattaja keräsi paljon huomiota laadukkailla viineillään myös Euroopassa. Viinilehti julkaisi tämän Tarasin haastattelun tammikuussa 2019.
Jos mielikuva Gamaysta on yhtä kuin Beaujolais Nouveau, on syytä ajaa päivitys.
Miten Karthago, Beirutin sataman viimeaikainen räjähdys ja Mourvèdre-rypäle liittyvät toisiinsa ja onko näillä jotain tekemistä viininviljelyn kanssa?
Gemischter Satz -viinityylin idea on yksinkertainen mutta nerokas ja taas muodissa. Ikivanhassa itävaltalaisessa viinityylissä eri rypälelajikkeet kasvavat tarhalla hujan hajan ja ne valmistetaan yhdessä viiniksi.
Valokuvaaja Kaisu Jouppi vieraili syksyllä 2019 Soalheiron viinitilalla Portugalissa. Hän pääsi kurkistamaan viinin tuottamisen arkeen ja tallensi tilan kiireisimmän vuodenajan kuviksi.
San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini on italialaisen illallisen päätähti. Se sopii niin tryffelirisoton kuin vasikanmaksan kaveriksi, mutta loistaa myös itsekseenkin. Mikä tämä herkullinen viini on ja mistä se tulee? San Michele a Torri -viinitilan johtaja Leonardo Francalanci kertoo tarinan viinin takaa.
Tähän aikaan vuodesta väri laseissa vaihtuu punaiseen ja klassikot nostavat päätään. Mikäpä sopisikaan paremmin syksyiseen iltaan kuin mehevä chianti ja rakkaudella valmistettu ruoka? San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini tuo kaivatun tuulahduksen Italiaa kotikeittiöön!
Ai että, mikä ihana italialainen illallinen! San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini 2019 vie sinut makumatkalle Toscanan auringon alle. Valmista viinin kaveriksi tryffelirisottoa ja vasikanmaksaa klassisen gremolatan kera. Buon appetito!
Viinintekijä António Luís Cerdeira nostaa Portugalin Vinho Verde -alueen viinejä uusiin ulottuvuuksiin luovuuden avulla.
Ruokolahtelainen Vesa Mättö on viljellyt kotimaista talvivalkosipulia jo viidentoista vuoden ajan. Suurin haaste valkosipulin kaupallisessa kasvattamisessa on käsityön suuri määrä.
Vielä viitisen vuotta sitten Krister Häll toimi pankkialan konsulttina, sitten hän löysi teen. Nyt hän tuottaa luomukombuchaa Pirkkalassa ja toimii kansainvälisen kombucha-tuottajajärjestön Euroopan puheenjohtajana.
Espanjan vehmas ja viileä luoteiskolkka tunnetaan parhaiten aromaattisista Albariño-valkoviineistään, mutta luonnonkaunis Galicia on paljon muutakin.