Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Juusto ja viini. Siinäpä sellainen pari, joka saa aina veden kielelle. Kokoa talvinen, tuhti makkara-juustoplatter ja kaada lasiin sille sopiva viini. Ota talteen myös muut juusto-viiniyhdistelmät.
Don David Malbec Reserve 2018 on juuri se kauan kaivattu juustolautasen kumppani! Mehevä ja marjaisen hillomainen punaviini on koville ja suolaisille juustoille se, mitä samppanja on mansikoille tai ostereille.
Tervetuloa talvi! Maistuva, yrttinen munakoiso-tomaattipasta ja keskitäyteläinen, mausteinen punaviini karkottavat pimeyden ja kylmän kertaheitolla.
Valitsimme Alkon tilausvalikoimasta kolme loppuvuoden juhlakauteen sopivaa samppanjaa. Valitse näistä hyvä samppanja juhlaan kuin juhlaan!
Suomessa on lukuisia pienjuustoloita, mutta pääkaupunkiseudulla vain yksi. Helsingin Meijeriliike nimeää juustonsa Helsingin paikkojen mukaan.
Pipari on talven ikisuosikki. Pipari maistuu sellaisenaan, juustojen kanssa, talona, ukkona, koristeltuna tai suoraan pelliltä. Piparijälkkärit ovat kuitenkin täysin omaa herkullista luokkaansa ja niissä saat nauttia piparista viimeistä murua myöten.
Taneli Lehtonen voitti syksyllä sommelierien Suomen mestaruuden neljättä kertaa – ja päätti samalla luopua kisaamisesta.
Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2019 ja yhden astian lasagne on resepti helppoon herkutteluun. Joskus on ihana kaataa lasiin Veneton alueen viiniä ja nauttia helposta kokkailusta – herkullisuudesta tinkimättä.
Talven juhlia vietetään pienissä porukoissa, mutta juhlahetkistä voi silti nauttia tyylikkäästi hyvän ruoan ja juoman kera. Neljän tähden Pfaff Black Tie -valkoviini ja maa-artisokka-sienipizzat sopivat esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanottoon.
Pikkujoulut pienellä porukalla vaatii pientä syötävää ja juotavaa. Kata pöytään sormisyötäviä ja maistuva cocktail.
Keinuhongan tila Padasjoella on hyvä esimerkki innovatiivisesta ajattelusta ja maaseudun elävöittämisestä. Tila elää lihakarjatilasta, mutta tarjolla on runsaasti muitakin elämyksiä.
Yhdysvaltain sommelier-piireissä on kuohunut lokakuusta saakka, kun arvostetun The Court of Master Sommelier -järjestön piiristä paljastui laaja hyväksikäyttövyyhti. Osa sommeliereista on sitä mieltä, että järjestön maine on tahrattu pysyvästi.
Täydellisen pippuripihvin salaisuus piilee hyvässä lihassa, kuumassa pannussa ja sopivassa lihan kypsyydessä – se ei silti ole rakettitiedettä ja näillä neuvoilla onnistut kotioloissakin. Mehevän pippuripihvin kaveriksi sopii täydellisesti argentiinalainen Bonarda- ja Malbec-rypäleistä valmistettu Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina -punaviini.