Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Viinilehden Vuoden roseeviinimitalistit tulevat Saksasta. Voittaja on viehkeän marjainen ja harmoninen herkku Pfalzista. Hopealle nousi viimevuotisen voittajan hersyvän vadelmainen vuosikerta. Pronssia sai eloisan pirskahteleva rieslingin ja pinot noirin sekoitus.
Raikas punaviini seurustelee sujuvasti kesäherkkujen kanssa. Sommelier Christina Suominen poimi pruuviin neljä vastustamatonta pinot noiria.
Suomi on täynnä upeita kesäterasseja ja nautintoja onkin mahdoton laittaa paremmuusjärjestykseen. Näissä kesäterasseissa on kuitenkin sitä jotain, joka saa sydämemme sykkimään.
Loppilaisen Aromäen tilan lähiperuna matkustaa suoraan viljelijältä ruokakauppaan. Kun maailma muuttuu epävarmaksi, suomalainen turvautuu perunaan.
Autoreissu pitkin Norjan länsirannikkoa on maisemien ilotulitusta. Välillä pysähdytään herkuttelemaan norjalaisittain.
Kansainvälinen Sustainable Wine Roundtable ratkoo kestävän viiniteollisuuden haasteita. Järjestön viestinnästä vastaa Hanna Halmari.
Piemontelaistuottaja Angelo Negro on saanut Equalitas-sertifikaatin vastuullisuudesta viininviljelyssä ja työoloissa. Emanuela Negro pyörittää viinitilaa vanhempiensa ja veljiensä kanssa.
Onko samppanja tekijöilleen luksusjuoma vai arkinen maataloustuote? Helsingin Grand Champagnessa vierailleet viinintekijät kertovat.
Viinilehden Vuoden hanaviinit ovat tyyleilleen uskolliset herkut. Vuoden valkoinen hanaviini on hillityn tyylikäs ja kesäinen sauvignon blanc Ranskasta. Vuoden punainen hanaviini on hurmaavan eloisa ja raikkaan hedelmäinen sekoitus Italian Venetosta.
Spätburgunder, saksalainen Pinot Noir, kasvaa niin Pfalzin viileissä tuulissa kuin Badenin kuumilla rinteillä. Viinintekijöille lajike on todellinen diiva: oikukas, herkkä, elegantti ja jatkuva tutkimusmatka.
Kotimaisessa sesonkiherkussa maistuu valoisa kesäyö. Järvenkylän tilalla Sauvossa poimitaan kuuden viikon ajan mehukasta tankoparsaa.
Mikä on unohtumattomin viinimuistosi? Viini- ja ravintola-alan ammattilaiset kertovat.