Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Eurooppa heräilee kevääseen, mutta toisella puolella maapalloa korjataan jo vuoden 2022 satoa. Ja ensimmäiset Uuden maailman 2021 valkoviinitkin ovat jo Alkossa.
Nämä tilausvalikoiman portugalilaisherkut sopivat erityisen hyvin aromikkaiden liharuokien seuraan.
Kuvankaunis Chablis’n alue houkuttaa viinimatkaajaa. Jos haluat elämyksellisen yöpymisen, varaa yö Larochen viinitalon omasta boutiquehotellista.
Riesling on paitsi yksi maailman arvostetuimmista valkoisista rypälelajikkeista, myös hyvin moni-ilmeinen kameleontti. Viinin tyyli ja luonne vaihtelevat kasvupaikan, olosuhteiden ja mikroilmaston mukaan.
Saksalainen riesling vei voiton tänä vuonna tiukassa Vuoden valkoviini -kilpailussamme. Saksalainen on myös kakkoseksi tullut sauvignon blanc. Pronssi meni uusiseelantilaiselle pinot grisille.
Moni tuottaja satsaa nyt valkoviineihin ja haluaa, että viineissä maistuu yhä selkeämmin lajikkeen ominaispiirteet ja kasvupaikka. Kysyimme kuudelta viileän alueen viinintekijältä, millaisia ajatuksia heillä on valkoviinigenrestä tällä hetkellä.
Valkoviinien kulutus kasvaa Suomessa koko ajan. Me rakastamme edelleen rieslingiä, mutta mitä muuta valkoviinien maailmassa nyt tapahtuu?
Nämä herkulliset arkiruoat valmistuvat alle puolessa tunnissa, eivätkä helpot reseptit vaadi huippukokin taitoja.
Espanjalaisten huipputilojen Corpinnat-luokitus tuo kuohuviinimarkkinoille laadukkaita cavan haastajia.
Kaada lasiin alkoholitonta tai matala-alkoholista aperitivoa ja pidennä alkoholittomalla kuohuviinillä tai nauti sellaisenaan jäiden kera.
Keväällä puhaltaa uudet tuulet, sillä Viinilehden päätoimittaja Riikka Huotari siirtyy uusiin haasteisiin. Uudeksi päätoimittajaksi on valittu Iina Thieulon.
Eritasoiset rajoitukset ovat piinanneet ravintoloita kaksi vuotta. Keväälle on luvattu kuitenkin helpotusta – onko tunnelin päässä siis valoa? Miltä tuleva kevät ja kesä näyttää ravintola-alan ammattilaisten silmin?
Kuohuviini ja brunssi kuuluvat yhteen! Nappaa tästä Teresa Välimäen helpon ja herkullisen vegebrunssin menu ja viinisuositukset.