Kaviaarikierros Helsingissä

Klassikot maistuvat aina. Jos mielit samppanjan kaveriksi kaviaaria tai haaveilet ostereista, kokeile ainakin nämä ravintolat Helsingissä.

Ravintolamuoti: Kotimainen keramiikka

Kotimainen keramiikka on taas muotia ainakin ravintoloiden pöydissä. Eikä pöytään kateta mitä tahansa kulhoja vaan mielellään itse tehtyjä.

Murulle palkinto maailmanluokan viiniravintolana

Amerikkalainen Wine Spectator -viinimedia on julkaissut palkitsemansa maailman parhaat viiniravintolat vuosimallia 2017. Helsinkiläinen Muru on ainoana suomalaisena ravintolana palkittujen joukossa, saaden maininnan Best of Award of Excellencen eli kaksi viinilasia. Kilpailussa palkintokategorioita on kolme, joista kahden viinilasin ravintoloita on ympäri maailmaa reilu 1000. Korkeimman kolmen viinilasin Grand Award -palkinnon ansainneita ravintoloita on vain 89. ”On mahtavaa, […]

7 x Pietarin baarit

Pietari yllättää mielenkiintoisilla ravintoloilla, baareilla ja salakapakoilla – jos vain tietää minne mennä ja mitä ovikelloa painaa. Kabinet Grill Brothers -pikaruokaravintolan perältä harmaan oven takaa paljastuvasta tiilikellariholvista löytyy ultratyylikäs ”speakeasy”. Pianisti luo 1920-luvun tunnelmaa ja pokeripöytien ääressä vieraat saavat alkuun kupit kovaa teetä. Drinkkilistaa ei ole, vaan baarimikko pyytää valitsemaan tulen, veden, maan ja ilman […]

Kemin jäätävä elämys

Kemissä 25 000 kuutiota lunta ja jäätä muuttui tammikuussa jälleen lumilinnaksi. Merivedestä jäädytettyjen pöytien ääressä voi nauttia myös kolmen ruokalajin illallisen. Pukeutumiskoodi kolmen ruokalajin illalliselle on käytännöllinen: Toppapuku, talvijalkineet, käsineet ja hattu. Kerrankin saa syödä hattu päässä. Se on jopa toivottavaa, Kemin lumilinnan sisälämpötila kun on aina viisi astetta pakkasella. Yli 200-paikkaisessa ravintolassa voi nauttia […]

Maailman huipulla Huippuvuorilla

Huippuvuorilla sijaitsevan Huset-ravintolan viinilista on Pohjois-Euroopan laajin. Matkailija voi valita suosikkinsa noin 20 000 viinin joukosta.

Mansikka on Turun tähti

Keittiömestari Erik Mansikka uudisti ensin Turun ravintolakenttää, nyt hän laittoi joulupöydän herkut uusiksi Viini-lehdessä. Lue Mansikan haastattelu.