Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Ikääntyneet viinit maksavat usein omaisuuksia eikä järkevän hintaisia ole helppo löytää. Poimi Viinilehden vinkit vanhojen viinien valintaan!
Moni pähkäilee viinien säilytyksen kanssa. Tässä vinkkimme viinien kotisäilytykseen.
Tummakuorinen, tanniininen, tumman marjainen ja mausteinen Blaufränkisch on Itävallan ja itäisen Keski-Euroopan lajike, jonka nimi johtaa keskiajalle.
Neljä vuotta sitten Portugalissa riehui tuhoisia maastopaloja, jotka polttivat muutamassa minuutissa kaiken, mitä kohdalle osui – myös useita viinitarhoja ja viininvalmistamoja. Osa viininviljelijöistä luovutti, osa jatkaa viljelyä. Palon jälkeen moni asia on kuitenkin toisin.
Kaipaatko suussa räjähtäviä tanniineja ja kukkeita, herkkiä aromeita? Niitä on nimittäin luvassa. Vahvatanniininen Nebbiolo-rypäle on useiden laatuviinien takana. Tunnettujen barolon ja barbarescon lisäksi rypäleestä valmistetaan muitakin upeita laatuviinejä.
Täyteläiset syrah-viinit sopivat mainiosti liharuokien kumppaniksi. Mitä voimakkaampi viini, sitä tummempaa lihaa ja riista sen kanssa kannattaa tarjota. Nappaa pullo syrah’ta ostoskoriin ja anna riistakauden viedä mennessään.
Merlot-viinit ovat ruokapöydän moniottelijoita mutta yleensä Merlot maistuu mehukkaana täyteläisyytenä erilaisissa sekoiteviineissä.
Liharuokia rakastavat carménère-viinit sopivat syksyisten sieni- ja riistaruokien kumppaneiksi.
Kalifornialaistuneesta lajikkeesta valmistetut lämmittävät viinit maistuvat syksyisten ja talvisten pataruokien seurassa. Zinfandel tosin taipuu monenlaisten ruokien kumppaniksi.
Pinot Noir -rypäleestä valmistetut punaviinit ovat kevyistä punaviineistä pitävän unelma. Vähätanniiniset punaviinit uhkuvat metsän punaisia marjoja: vadelmaa, mansikkaa, karpaloa ja puolukkaa. Viinit ovat elegantteja ja hienostuneen mausteisia. Pinot Noirista valmistetaan kuitenkin myös paljon muutakin kuin upeita punaviinejä.
Raikkaan marjaisa, eloisan hapokas ja viehättävän aromaattinenkin gamay on yksi monikäyttöisimpiä punaviinejä ruokapöydässä.
Italiassa on toistakymmentä maakuntaa ja viinialuetta ala-alueineen ja viinityyleineen, joten perehtyneinkin viinidiggari hukkuu helposti italialaisten viinien syövereihin. Kokosimme yhteen parhaat italialaiset punaviinit, joista on helppo lähteä tutustumaan maan saloihin.
Natuviinit jakavat yleensä ihmiset kahtia: niitä joko rakastaa tai vihaa. Henkilökohtaisesta preferenssistäsi riippumatta on hyvä tietää, mitä viiniä lasistansa kulauttelee. Mikä siis tekee natuviinistä natun ja mitä se oikein tarkoittaa?