Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Moni tuottaja satsaa nyt valkoviineihin ja haluaa, että viineissä maistuu yhä selkeämmin lajikkeen ominaispiirteet ja kasvupaikka. Kysyimme kuudelta viileän alueen viinintekijältä, millaisia ajatuksia heillä on valkoviinigenrestä tällä hetkellä.
Valkoviinien kulutus kasvaa Suomessa koko ajan. Me rakastamme edelleen rieslingiä, mutta mitä muuta valkoviinien maailmassa nyt tapahtuu?
Espanjalaisten huipputilojen Corpinnat-luokitus tuo kuohuviinimarkkinoille laadukkaita cavan haastajia.
Kuohuvat punaviinit ovat valitettavasti kärsineet pitkään huonosta maineesta – mutta ihan suotta. Niillä on nimittäin aikansa ja paikkansa – ja ne ovat erittäin monipuolisia viinejä.
Viinilehden viiniasiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha ”Pokku” Berglund maistelevat ja arvioivat vuosittain satoja viinejä sokkona. Miten viiniarviot pysyvät vuodesta toiseen objektiivisina ja miten Viinilehden puolueettomat viiniarviot syntyvät?
Klassinen vegeproteiini tofu ansaitsee arvoisensa viinikumppanin. Tässä vinkit tofun valmistamiseen ja viinin valintaan.
Tuntuuko viinien maistelu hirveältä möröltä ja täydeltä heprealta? Viinilehden viiniasiantuntijat kokosivat yhteen muutamia vinkkejä helpottamaan viinien maistelua. Kokeile, haista ja maista rohkeasti!
Sardiniassa ei olla Italiassa muuten kuin hallinnollisesti. On oma kieli monine murteineen, oma kulttuuri, johon vaihtuvat vallanpitäjät ovat vuorollaan tuoneet omat mausteensa – ja omat viinit, joista monet ovat ikivanhoja lajikkeita. Maailmalla maineikkaimmat Sardinian viineistä ovat punainen Cannonau ja valkoinen Vermentino.
Tämän päivän kuumimpiin viinityyleihin kuuluvat kuorikontaktivalkoviinit sekä oranssiviinit. Poimimme parhaat naturaltyylin kuorikontaktit Alkon tilausvalikoimista.
Olet ehkä jo törmännyt termeihin pét nat, pétillant naturel, méthode ancestral tai col fondo. Ne kaikki viittaavat samaan viinityyliin. Pét nat on lyhenne ranskalaisesta sanaparista pétillant naturel, ”luonnollisesti kupliva”. Col Fondo taas tarkoittaa “with the bottom”, sakkojen kera. Col Fondot ovatkin tavallisesti sameahkoja ja pirskahtelevia, italiaksi frizzante. Maista ainakin nämä neljä herkullista pét natia!
Tšekin kaakkoiskulmassa kumpuileva Moravia on puhtaan hedelmäisten ja persoonallisten viinien alue, jolla on vahva halu nostaa profiiliaan yhä korkeammalle. Kävimme syyskuussa katsomassa, mitä alueella on tällä hetkellä tarjota.
Penfoldsin viinitila lanseerasi aiemmin tänä vuonna punaviinin, jonka etiketissä viinin kotipaikaksi on merkitty koko maailma. Uudenlaista ajattelua ja sopeutumista vaaditaan myös viinintekijältä, kun satoa korjataan kahdelta eri mantereelta.
Omenatarhalla Rymättylässä kasvaa vaatimattoman näköisiä talviomenoita. Älä anna ulkonäön hämätä, niistä syntyy samppanjamenetelmällä kotimaista omenakuohuviiniä.