Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Sonoman alueella Kaliforniassa lähes kaikilla viinitiloilla on vähintään yksi ympäristösertifikaatti.
Sur lie on ranskan kielen ilmaus, joka tarkoittaa kirjaimellisesti ”hiivan päällä”.
Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé ovat ranskalaisia viinialueita, joissa tuotetaan arvostettuja AOC-valkoviinejä.
Viinilehden Viinikoulujen kevätlukukausi starttaa tammikuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen! Hyppää mukaan viinien maailmaan.
Sulfiiteista kuulee usein puhuttavan viinipäänsäryn ja säilöntäaineiden yhteydessä, mutta mitä ne oikein ovat ja miksi niitä käytetään?
Espanja on tunnettu laadukkaista viineistään, ja varsinkin espanjalaiset kuohuviinit ovat erityisen arvostettuja ympäri maailmaa. Erityisesti cava ja corpinnat ovat ansainneet paikkansa maailmanlaajuisessa viinikartastossa, ja ne ovat nousseet suosituiksi vaihtoehdoiksi esimerkiksi proseccon, samppanjan ja crémantin rinnalle.
Luonnostaan matala-alkoholinen ja pirskahteleva lambrusco on vahva ehdokas seuraavaksi maailmanluokan trendiksi kevyiden, kuohuvien ja kestävästi tuotettujen viinien kasvattaessa suosiotaan. Uusi tuottajasukupolvi kirkastaa lambruscon kolhittua mainetta.
Hanapakkauksia, viinikuppeja, muovipusseja ja kuitupulloja. Viini on pakattu lasipulloihin satojen vuosien ajan, mutta nykyään kaikki on toisin.
Portugalilaiset “vihreät viinit” eli vinho verdet ovat pirskahtelevia, keveitä ja hapokkaita – eli täydellisiä kumppaneita kevääseen ja kesään.
Roseeviinien parhaita puolia on niiden monimuotoisuus. Vaihtoehtoja löytyy heleän vaaleanpunaisista provencelaisista aina Uuden maailman tumman pinkkeihin pullotteisiin.
Casablancan viinintuottajia hakeutuu Chilessä uusille viljelyalueille ilmastonmuutoksen seurauksena.
Roseeviinit ovat nyt trendikkäitä, hauskoja, maukkaita, gastronomisia sekä laadukkaampia kuin koskaan. Kaikkea sitä, mitä niistä ei olisi voitu vielä parikymmentä vuotta sitten kuvitellakaan. Mutta mistä näissä viineissä oikein on kyse?
Kuohuviinit saavat kuplansa hiilidioksidista, jota muodostuu viinin käydessä. Erilaisilla valmistustavoilla on kuitenkin suuri merkitys kuohuviinin kuplien kestoon ja laatuun.