Stilton, pehmeä herkku Britanniasta

Stiltonin, joka on cheddarin ohella Ison-Britannian tunnetuin juusto, kanssa nautitaan perinteisesti portviiniä tai brittiläistä alea, mutta sen seuraksi sopii myös trendikäs apa-olut. Kerrotaan, että Stilton tuli kansallisesti tunnetuksi juustoksi 1700-luvulla. Lontoon ja Pohjois-Englannin väliä kulkevat postimiehet ja muut matkustajat pysähtyivät usein Stiltonin kylään ja majoittuivat The Bell Inn -nimisessä majatalossa. Isäntä Cooper Thornhill hankki majataloonsa […]

Gruyére + Sherry = täydellinen pari

Sveitsiläinen Gruyére-juusto tarvitsee rinnalleen luonteikkaan ja hieman makean viinin. Täydellinen juoma juustolle on espanjalainen Lustau East India Solera sherry. Gruyère-juusto on tuttu raaka-aine sveitsiläisissä fondue-resepteissä. Perinteisen ohjeen mukaan vähintään puolet juustofondueen käytettävästä juustosta on oltava Gruyèreä. Parhaiten Gruyèrin aromi tuleekin esiin lämmitettynä, joten se sopii parhaiten gratiineihin tai keittoihin. Toki Gruyère maistuu myös juustolaudalla esimerkiksi […]