Peltola Blue on sinivalkoinen savolainen

Suomi ei voi kerskua pitkällä ja kirjavalla juustohistorialla, mutta maassamme tehdään lukuisia herkullisia juustoja, joista yksi on Peltola Blue.
Brie de Meaux, maailmankuulu ranskalainen valkohomejuusto

Kermainen brie-juusto ja samppanja muodostavat klassisen parin, jota ei ole syytä erottaa.
Stilton, pehmeä herkku Britanniasta

Stiltonin, joka on cheddarin ohella Ison-Britannian tunnetuin juusto, kanssa nautitaan perinteisesti portviiniä tai brittiläistä alea, mutta sen seuraksi sopii myös trendikäs apa-olut. Kerrotaan, että Stilton tuli kansallisesti tunnetuksi juustoksi 1700-luvulla. Lontoon ja Pohjois-Englannin väliä kulkevat postimiehet ja muut matkustajat pysähtyivät usein Stiltonin kylään ja majoittuivat The Bell Inn -nimisessä majatalossa. Isäntä Cooper Thornhill hankki majataloonsa […]
Gruyére + Sherry = täydellinen pari

Sveitsiläinen Gruyére-juusto tarvitsee rinnalleen luonteikkaan ja hieman makean viinin. Täydellinen juoma juustolle on espanjalainen Lustau East India Solera sherry. Gruyère-juusto on tuttu raaka-aine sveitsiläisissä fondue-resepteissä. Perinteisen ohjeen mukaan vähintään puolet juustofondueen käytettävästä juustosta on oltava Gruyèreä. Parhaiten Gruyèrin aromi tuleekin esiin lämmitettynä, joten se sopii parhaiten gratiineihin tai keittoihin. Toki Gruyère maistuu myös juustolaudalla esimerkiksi […]