Jäätävä boolikulho

Jäinen, kukilla koristeltu boolikulho vangitsee katseet kesäjuhlissa. Booli pysyy taatusti viileänä mutta juojien kannattaa olla nopeita, tämä kulho sulaa alta pois.
Sherry sour – raikas kevät lasissa

Kokeile tätä! Vastaanota kevät cocktaililla, jossa sherryyn yhdistyy rosmariini ja sitruuna.
Lumimyrsky lasissa

Gini ja inkivääriolut yhdistyvät drinkkien maailmanmestari Markus Sillanpään valmistamassa mausteisessa talvicocktailissa. Season fizz 4 cl giniä (Helsinki Gin) 2 cl Pink Grapefruit -siirappia (esim. Modo) 1 cl Cinnamon-siirappia (esim. Modo) 3 cl tuorepuristettua sitruunamehua 1 1/2 cl munan valkuaista inkivääriolutta (Ginger Beer) Lisäksi: jäitä kanelitanko verigreippiä Ravista aineet jäiden kanssa inkivääriolutta lukuun ottamatta. Siivilöi jäillä […]
Joulun parhaat glögireseptit

Keitä itse joulun parhaat glögit. Tänä jouluna maistuu karpaloinen punaviiniglögi tai valkoisen ystävälle kanelinen omena-valkoviiniglögi. Punaviini-karpaloglögi 1 plo punaviiniä 2 1/2 dl fariinisokeria 3 dl sokeroitua karpalomehua 2 kanelitankoa 3 tähtianista 10 neilikkaa peukalon pään kokoinen pala tuoretta, kuorittua inkivääriä 1 appelsiini Tarjoiluun kuivattuja karpaloita 1. Mittaa keskikokoisen kattilaan viini, sokeri, mehu ja mausteet. 2. Pese […]
Maista: syksyinen drinkki ginistä ja portviinistä

Gini ja portviini maustavat syksyisen drinkin. Kokeile Runar Helsingin baarimestarien cocktailia.
Vesimeloni ja riesling raikastavat kesäisen cocktailin

Kokeile tätä! Kesäisen drinkin yllättävä raikastaja löytyy viinikaapistasi. Sideshow Bob 3 cl vodkaa (Ketel One) 1 cl finoa (kuiva sherry, esim. Tió Pepe) 2 cl sitruunamehua 1 cl sokerilientä pari palaa vesimelonia 5 cl kuivaa, hapokasta rieslingiä jääpaloja tuoretta minttua Mittaa kaikki ainekset ravistimeen, ravista ja siivilöi kahden siivilän läpi. Kaada pitkään lasiin jääpalojen kanssa. […]
Kokeile tätä: portviini-tonic

Kuivasta valkoisesta portviinistä ja tonic-vedestä sukeutuu raikas drinkki. Portossa portviiniä nautiskellaan hellepäivinäkin. Kaupungin parhaan portonicin, portugalilaisittain porto tónicon, tekee Cantina 32. Entisessä tehdasrakennuksessa toimiva ravintola tarjoilee portugalilaisia herkkuja kansainvälisellä säväyksellä. Perinteinen portonic syntyy, kun portviiniin lisätään tonic-vettä, sitruunaviipale ja jäitä. Cantina 32:n omasta reseptistä sitruuna on jätetty pois. Muutama tippa angostuuraa syventää makua. Juoma viimeistellään […]
Ammattilaisen vinkit raikkaaseen booliin

Näillä vinkeillä onnistut kevään ja kesän juhlien boolitarjoilussa. Vinkit antoi Viking Linen Mariella-laivan baarimestari Joni Kuutti, joka suunnitteli myös raikkaan keväisen gini-seljankukkaboolin reseptin. Älä käytä tavallisia jääpaloja. Ne sulavat nopeasti ja booli vettyy. Sen sijaan… … pese tyhjä maitotölkki ja laita tölkkiin muutama ruusunoksa. Täytä vedellä ja jäädytä. Lopputulos: Kauniita ja isoja jääpaloja, jotka […]
Tyylikäs portviini-kahvicocktail

Kahviin on totuttu yhdistämään makeita aromeja kuten pähkinän ja karamellin vivahteita. Tämä tyylikäs kahvicocktail saa kuitenkin seuraa portviinistä.
Kevään kuumat cocktailit

Alkoholittomat drinkit ovat nyt suosittuja. Mitä muuta cocktailbaarissa nautitaan tänä keväänä? Helsinkiläisen Bar Lilla e:n baarimestarin Sanna Tuomolan mukaan ruoka-aineiden ja mausteiden käyttö cocktaileissa on tämän vuoden juttu. Myös frozen-tyyliset cocktailit tekevät paluuta. Maailmalla tarjotaan esimerkiksi frozen gin & tonicia. Mikä suomalaisille maistuu nyt? ”Gin & tonicin suosion kasvu jatkuu. Giniä käytetään myös cocktaileissa, kuten maukkaissa […]
6 vinkkiä, joilla teet boolista drinkin

”Salaisuus, jota kaikki baarimestarit yrittävät varjella, on se, kuinka helppoa juomien valmistaminen on. Se on aivan järjettömän helppoa”, Altia Akatemian valmentaja, baarimestari Mikael Karttunen kertoo.
Näillä vinkeillä tuunaat boolisi drinkeiksi.
Viskiä Pohjanmaan kautta

Kyrö Distillery Companyn Napue-gini palkittiin heinäkuussa maailman parhaana. Ei huono saavutus tislaamolta, jonka perustamisesta päätettiin saunan lauteilla. Viini-lehti haastatteli Kyrön viskipoikia vuosi sitten. Arkistojutussa selviää muun muassa, että yrityksen kummilla oli sota-aikana oma tislaamo rintamalla.