Arvio
Kevättä aistivan maaliskuun viikon viinisuositukseksi olen valinnut maukkaan hedelmäisen valkoviinin Saksasta. Devil’s Rock Rieslingin tuoksu on kypsän hedelmäinen, vaikkakin aromeiltaan hieman hillitty. Siinä on erotettavissa kypsää omenaa, hieman kukkaisuutta ja persikan kiveä. Tuoksua seuraava maku on lähes kuiva ja tuntuvasti eksoottisen hedelmäinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hunajaa ja tuoretta aprikoosia. Makua ryhdittää eloisa sitrusmainen hapokkuus ja mineraalisuus. Puhdaspiirteinen kokonaisuus jättää tasaisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Täyteläinen, runsashedelmäinen valkoviini sopii aromikkaan, talvellakin maistuvan perunasalaatin ja mehevän uunimakkaran seuraksi. Kuutioi perunasalaattia varten kiinteitä perunoita varsin pieniksi, noin 0,5 cm kuutioiksi. Kypsennä perunakuutiot nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa perunoiden kanssa samankokoisia kuutioita myös suolakurkusta, punaisesta omenasta ja salottisipulista. Hienonna reilusti persiljaa ja tee myös saksanpähkinästä hakkelusta. Sekoita kulhossa kaikki esivalmistelemasi ainekset. Lisää joukkoon kapriksia. Mausta salaatti maun mukaan dijon-sinapilla (voit käyttää tasaista tai kokonaisia sinapinsiemeniä sisältävää sinappia), rouhaisulla mustapippuria ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Halutessasi voit sitoa salaatin muutamalla lusikallisella majoneesia. Salaatin seurassa tarjottavaksi uunimakkaraksi voit valita mieleisesi herkun. Mitä lihaisempi, sitä paremmin se viinin seuraan istuu. Voit halutessasi tehdä makkaraan viiltoja ja leikata niihin voimakasta Mustaleima Emmentalia. Nauti rustiikkisesta makkara-annoksesta ja suunmyötäisestä Devil’s Rockin Rieslingistä.