Arvio
Tämän viikon suosituksena on aromikas chileläinen valkoviini. Siinä on avoin ja rehevä tuoksu, joka on poikkeuksellisen aromaattinen. Siinä on vastamurskattua karviaismarjaa, mustaherukkaa ja puutarhan vihertäviä, muun muassa leikatun ruohon aromeja. Kuiva maku on myös rehevä ja kypsän hedelmäinen. Tuoksun aromit seuraavat makuun. Kesäisen raikas kokonaisuus saa todella ryhdikästä selkärankaa tuntuvasta hedelmähapokkuudesta. Tämä eloisa ryhdikkyys kannattaa puhdaspiirteistä kokonaisuutta pitkään, aromeiltaan jopa raparperimaiseen jälkivaikutelmaan, joka nostaa reilusti veden kielelle.
Viinin seuraksi
Ennen juhannusviikon ruokastressausta voi tämän viikon herkulliselle viinille tarjota helppoa, mutta takuumaukasta kesäruokaa. Viikon viinin kanssa maistuu mainiosti lämminsavulohi, jota löytyy lähes kaikista ruokakaupoista. Mikäli sinulla on mahdollisuus savustaa kala itse, kannattaa se toki tehdä. Lämminsavulohi kaipaa rinnalleen aromikkaan kesäistä valkoviiniä, jollainen tämänviikkoinen Leyda Sauvignon Blanc todella on. Selkeämakuisen herkun seuraan suosittelisin lisäkkeiksi keitettyjä uusia perunoita ja raikasta kastiketta, jonka valmistat helposti sekoittamalla kermaviiliin tilliä, sitruunaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Voit viimeistellä kastikkeen vielä töräytyksellä sinappia. Vielä kun hankit lisäkkeeksi tummaa saaristolaisleipää, on kesäinen nautinto Leyda Garuma –viinin kanssa valmis.