Arvio
Viikon viinissä on kypsän hedelmäinen, lähes eksoottinen tuoksu. Siinä on paahteisuutta ja kypsän sitrushedelmäisiä vivahteita. Avointa tuoksua seuraava maku on melko täyteläinen, kypsän hedelmäinen ja suutuntumaltaan varsin pehmeä. Siinä on paahteisen mausteisia ja hennon kermaisiakin vivahteita. Tasainen kokonaisuus jättää melonisen, hieman suuta supistavan jälkivaikutelman, joka kaipaa täyteläistä ruokaa seurakseen.
Viinin seuraksi
Tämän viileän viikon valkoviinin ruokaseuralaiseksi suosittelisin höyryävän lämmintä kantarellikeittoa. Hienonna reilusti salottisipulia ja pilko kantarellitkin melko pieniksi paloiksi. Freesaa sipuleita ja sieniä reilussa voissa. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja kiehauta. Lisää kanalientä ja kahvikermaa. Kiehuta miedolla lämmöllä. Tarkista maku lopussa, lisää kuohukermaa, sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele annos reilulla määrällä hienonnettua persiljaa. Valmista keiton lisäkkeeksi esimerkiksi lämminsavulohimoussea. Nypi lohifileestä ruodot ja hienonna kala kulhossa haarukalla tai monitoimikoneessa leikkurilla. Lisää kermaviiliä sitomisaineeksi. Mausta limesitruunan mehulla ja kirvelillä. Muotoile kalamoussesta esimerkiksi kahden ruokalusikan avulla lautaselle kaunis ”nokare” ja nostele kauhalla keittoa ympärille. Voit halutessasi vielä paistaa kalamoussen päälle koristeeksi muutaman pienen, kokonaisen kantarellin. Maukkaita hetkiä kaikille.