Arvio
Viileän kesäviikon piristeeksi on valittu vihreän puutarhan aromeja huokuva valkoviini Uudesta-Seelannista. Sauvignon Blanc –lajikkeesta valmistetussa viinissä on erittäin aromikas tuoksu. Siinä on rehevää herukan ja karviaisen aromia. Tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta reilun hedelmäinen. Tuoksun aromimaailma seuraa makuun. Maussa on lisäksi nokkosta, yrttejä, mineraalisuutta ja passionhedelmää. Terhakka hapokkuus tekee viinistä hyvin ryhdikkään ja kannattaa kokonaisuutta pitkään, reilusti veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Superaromikas valkoviini sauvignon blanc – lajikkeesta tulee oikeuksiinsa aromikkaan kalaruoan kanssa. Suosittelisin vaikkapa seuraavaa, sauvignonille tyköistuvia makuja sisältävää ruokaa. Hanki punalihaista kalaa (esim. nieriä, taimen tai lohi) ja mausta fileen/filepalojen pinta suolalla ja pippurilla. Savusta kalaa muutaman minuutin ajan saadaksesi pintaan kevyen savun aromin. Nosta kala uunipellille ja laita päälle tahnaa, jonka olet valmistanut vuohenjuustosta, tilkasta smetanaa ja hienonnetuista aurinkokuivatuista tomaateista. Gratinoi kalaa vastusten alla, kunnes kuorrutus saa kauniin pintavärin ja kala juuri ja juuri kypsyy. Sauvignon blanc –viini istuu mukavasti savuaromin, sekä vuohenjuuston ja aurinkokuivatun tomaatin seuraan. Tarjoa kalaherkku vaikkapa keitettyjen perunoiden kera.