Klassikot sulattavat sydämiä syystä, sillä ne lohduttavat, ilahduttavat ja vievät muistoihin. Katkarapuleipien kuningatar, toast skagen, ja lasillinen helmeilevää, kuivaa rieslingiä on yksi herkullisimmista klassikkoyhdistelmistä. Parita rapujen aatelisleivälle Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailun hopeasijan saavuttanutta chileläistä rieslingiä ja anna yhdistelmän viedä ihaniin makumuistoihin.
Toast skagen
Ainekset:
500 g katkarapuja (jumbo)
2 dl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan mehu
tilliä hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
4 viipaletta paahtoleipää
4 rkl kirkastettua voita
Koristeluun:
100 g muikun tai siian mätiä
tilliä
mustapippuria
Valmistusohje:
1. Kuori katkaravut.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu, tilli ja katkaravut. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
3. Leikkaa paahtoleivistä kantit pois ja paahda kullankeltaisiksi paistinpannulla kirkastetussa voissa.
4. Kokoa leipien päälle rapumassaa ja lusikallinen mätiä. Koristele tillillä ja rouhi pintaan ripaus mustapippuria.