Viikon viinivinkki

Chileläinen valkoviini ja hapanimelät ruusukaalit

46 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Marraskuu on ruusukaalien aikaa. Kääntele paahdetut ruusukaalit hapanimeläkastikkeessa ja nauti chileläisen Chardonnaysta ja Gewürztraminerista valmistetun valkoviinin kanssa. Makeansuolaiset ruusukaalit vaativat viiniltä hieman makeutta, jota kahden rypäleen valkoviini ihanasti tarjoaa. Viinin ja ruusukaalien yhdistelmä on koukuttava!

Hapanimelät ruusukaalit

Hapanimelät ruusukaalit

Ainekset:
500 g ruusukaaleja
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
3 rkl vaaleaa siirappia
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl soijaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ tl chilihiutaleita
3 rkl seesaminsiemeniä
(1 kevätsipuli)

Valmistusohje:
1. Leikkaa ruusukaaleista pois kannat ja puolita kaalit. Kaada öljy uunivuokaan, kääntele ruusukaalit öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kypsyneet ja ruskistuneet.
2. Mittaa siirappi, etikka, soija, valkosipulisilppu ja chilihiutaleet kattilaan. Keitä muutamia minuutteja, kunnes seos sakenee hieman.
3. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
4. Kaada kaalit tarjoilukulhoon, anna jäähtyä pari minuuttia ja kääntele sekaan hapanimeläkastike. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Viimeistele kaalit halutessasi suikaloidulla kevätsipulilla.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.