Karitsatoast

Kesäinen karitsatoast

Linnea Vihonen vie retkikokkaamisen uudelle tasolle. Avotulella valmistetuissa eväissä yhdistyvät vaivattomuus ja kotimaisten raaka-aineiden magiikka.

1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
servings 4 annosta

13.06.2023 Reseptit Linnea Vihonen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g karitsan ulkofileetä 

2 rkl tummaa seesamiöljyä 

sormisuolaa

hapanjuurileipäviipaleita

*

Marinadi:

1 dl soijakastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 punainen chili hienonnettuna

5 cm pala hienonnettua inkivääriä 

1 limetin kuoriraaste ja mehu

*

Kesäkaalislaw:

250 g kesäkaalia ohuina suikaleina

3 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

1 nippu (n. 150 g) retiisejä ohuina siivuina

2 kevätsipulia hienonnettuna

1/2–1 punaista chiliä hienonnettuna

1 ruukku korianterinlehtiä

2 rkl mustia tai paahdettuja vaaleita seesaminsiemeniä

*

Lipstikka-aioli:

1 dl majoneesia

1 dl lipstikkaa hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna

1 rkl sitruunan mehua

1/4 tl hienoa merisuolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Paista karitsanfileitä seesamiöljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes liha on saanut kauniin paistovärin.
2. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Pyörittele fileet marinadissa ja anna lihan maustua pari tuntia tai yön yli.
3. Mittaa kaalisuikaleiden joukkoon etikka ja öljy. Sekoita käsin, jotta maut imeytyvät kaalisuikaleisiin. Lisää loput slaw-ainekset ja sekoita hyvin. Voit tehdä myös slaw’n valmiiksi edellisenä päivänä.
4. Sekoita majoneesiainekset huolellisesti kulhossa.
5. Leikkaa marinoitunut liha ohuiksi siivuiksi ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
6. Grillaa hapanjuurileipäviipaleet rapeiksi trangialla tai laavun grillipaikalla. Voitele leivät lipstikka-aiolilla, nosta päälle keot kesäkaalislaw’ta ja viimeistele karitsanfileesiivuilla.

Vinkki:

Jos haluat lisää makua marinadiin, murskaa valkosipuli, chili, inkivääri sekä limetin kuoriraaste ja mehu morttelissa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla