Keskikesän juhla kutsuu ruokailijat yhteisen pöydän ympärille. Uusilla perunoilla ryyditetyt paistetut muikut saavat kumppanikseen yrttisen ja sitrushedelmäisen valkoviinin. Paistetut muikut ja lähes pirskahteleva grüner veltliner ovat loistava juhannuskombo.
Alkon tuotesivu
Muikkupannu
Ainekset:
500 g uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
Aioli:
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 rkl punajuurimehua
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
Herne-guacamole:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 (luomu)sitruuna
4 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 rkl minttua hienonnettuna
Muikut:
40 perattua pikkumuikkua
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
50 g voita
Koristeluun:
4 rkl minttua hienonnettuna
2 limeä