Vasikan sisäfilee

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

Paahdettu vasikan sisäfilee, nokkospyree, tumma huhtasienikastike ja grillattu valkoinen parsa tarjoillaan samppanjan kera.

3 h

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 vasikan sisäfilee (noin 1 kg)

suolaa & pippuria

*

Nokkospyree:

2 dl täysmaitoa

1 dl kermaa

½ laakerinlehti

½ sipulia

40 g voita

40 g vehnäjauhoja

250 g ryöpättyä nokkosta soseutettuna

suolaa & pippuria

*

Tumma huhtasienikastike:

50 g ryöpättyjä huhtasieniä

0,5 dl portviiniä

2 dl punaviinikastiketta

suolaa

*

Puolikuivatttu tomaatti:

12 kpl miniluumutomaattia

jäävettä

suolaa & pippuria

oliiviöljyä

*

Grillattu parsa:

1 puntti valkoista parsaa

suolaa & pippuria

oliiviöljyä

Valmistusohje

Vasikan sisäfilee
1. Mausta kalvoton vasikan sisäfileen keskiosa osa suolalla ja pippurilla.
2. Paahda pannulla joka puolelta.
3. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta.
4. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 min.

Nokkospyree
1. Keitä hiljalleen maito, kerma, laakerinlehti ja pilkottu sipuli n. 5 minuutin ajan. Siivilöi.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Lisää maitoseos koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita, kunnes seos paksunee. Nosta kattila pois liedeltä.
4. Lisää ryöpätty ja hyvin valutettu nokkonen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Voit korvata nokkosen pinaatilla.

Tumma huhtasienikastike
1. Kuullota renkaaksi leikatut huhtasienet voinokareessa.
2. Lisää portviini ja keitä puoleen.
3. Lisää punaviinikastike ja mausta suolalla

Vinkki! Voit käyttää huhtasienien tilalta korvasieniä.

Puolikuivattutomaatti
1. Leikkaa tomaattien kärkeen pieni viilto.
2. Ryöppää kiehuvassa vedessä 10 sekuntia ja nosta tomaatit välittömästi reikäkauhalla jääveteen.
3. Poista tomaattien kuoret. Aseta tomaatit uunipellille.
4. Mausta suolalla ja pippurilla ja oliiviöljyllä.
5. Kuivaa 100-asteisessa uunissa n. 2 h.

Grillattu parsa
1. Kuori parsat ja leikkaa halki.
2. Grillaa hetken oikeaan kypsyyteen, noin 1 min.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Samppanjasuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla