viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Friteerattu made ja pippurinen grüner veltliner

8 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Madesesonki on nyt kuumimmillaan! Tämänkertaisessa viinivinkissä suosittelen valmistamaan kauden kalasta yksinkertaisen herkullista ja rehellistä ruokaa. Viinin persikkainen, omenainen, sitruksinen ja jopa pippurinenkin mausteisuus tuovat rapean kuoren kätkemälle kalalle maukkaan säväyksen. Lisäksi viinin mineraalisuus ja yrttisyys sopivat täydellisesti herneistä valmistetun lisukkeen seuraan.

Alkon tuotesivu

Friteerattu made ja survotut herneet

maderesepti

Ainekset:
400 g madefileetä
1/2 tl suolaa

Taikina:
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl kivennäisvettä tai olutta
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
1/4 tl valkopippuria

Paistamiseen:
5–7 dl (rypsi)öljyä

Lisäksi:
300 g pakasteherneitä
25 g voita
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
sitruunalohkoja

Valmistusohje:
1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Edellisen viikon viinivinkki

Espanjalainen punaviini ja juurestagine

Hermanos Lurton Organic 2018

Punaviini Kastilia-León
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä