Arvio
Makeahkoja aromeja tarjoilevan punaviinin kirsikkaiset, herukkaiset ja luumuiset vivahteet sointuvat erinomaisesti tiivisliemisen padan yrttiseen ja maanläheiseen aromikkuuteen. Padan intensiivisyys tuo puolestaan korostuneesti esiin Pinot Noir -lajikkeen viehättävän marjaiset piirteet.
Alkon tuotesivu
Burgundin lihapata
Ainekset
1,5 kg naudan paistia
1 plo (0,75 l) punaviiniä
2–3 rkl voita
200 g pekonia
10 salottisipulia
200 g herkkusieniä
4 tuoretta timjaminoksaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl vehnäjauhoja
4 dl tomaattimurskaa
2 dl vettä
ripaus cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
*
Lisäksi:
Paahdettuja perunoita (jauhoinen lajike)
Valmistusohje
1. Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti välillä sekoittaen.
2. Siivilöi lihat punaviinistä, ota punaviini talteen.
3. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
4. Viipaloi pekonit suikaleiksi. Kuori salottisipulit. Putsaa ja puolita herkkusienet.
5. Ruskista paistinpannulla, pekonit, kokonaiset sipulit ja sienet. Valuta pannulta ylimääräinen pekonirasva pois.
6. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle.
7. Kaada pataan punaviini ja sekoita, kunnes jauhot ja punaviini muodostavat tasaisen liemen.
8. Lisää sekaan pekonit ja kasvikset, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1,5 tuntia. Sekoita välillä.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunan kanssa.