viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Makeita herkkuja ystävälle: suklaa-mantelitorttu ja makea kuohuviini

7 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Italia

Ystävänpäivän herkutteluun Markus Aremon suklaa-mantelitorttu

Ainekset

1 kakku
*
Mantelimarenki:
150 g kananmunan valkuaista
100 g sokeria
240 g mantelijauhetta
250 g tomusokeria
*
Täyte:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl mustikkaa tai mustaherukkaa
2 dl ranskankermaa
500 g suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)
*
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
200 g suklaata
*
Viikunat:
tuoreita viikunoita
sokeria
portviiniä
appelsiininkuorta
*
Tarjoiluun:
mantelijäätelöä

Valmistusohje

1. Tee ensin mantelimarengit. Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta viisi kappaletta marenkilevyjä (20 cm x 40 cm) 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
2. Valmista täyte: Kiehauta marjat ja kerma, soseuta. Siivilöi. Yhdistä marjakerma ja ranskankerma. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä täyte.
3. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkilevyjen väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytekerros. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja valmista kuorrutus.
4. Kiehauta kuorrutusta varten kerma, lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus tortun päälle.
5. Leikkaa viikunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle sokeria, portviiniä ja raastettua appelsiininkuorta. Paahda viikunat kevyesti uunissa 200 asteessa. Tarjoile jäähtyneenä kakun kanssa.

Vinkki: Valmista torttu edellisenä päivänä ja tarjoile se seuraavana päivänä mantelijäätelön ja viikunoiden kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä miso-sienipiirakka ja makean mausteinen Pinot Gris

La La Land Pinot Gris 2017

Valkoviini Victoria
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä