Mineraalinen samppanja viimeistelee parsaisen ja katkarapuisen cocktailin
Vuoden samppanjan seuraan suosittelen valmistamaan raikkaan cocktailin, jonka voit tarjota vaikkapa illallisen alku- tai väliruokana.
Ainekset
4 annosta
*
1 kg kuorellisia katkarapuja tai 400 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä (pakaste)
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
1 rkl voita
2 dl majoneesia
3 munaa kovaksi keitettynä
noin 10 cm pala kurkkua kuutioituna
1 rkl jyväistä sinappia
1 tl sitruunamehua
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
(bresaola-kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua)
Valmistusohje
1. Nosta pakastekatkaravut jääkaappiin sulamaan noin 6 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
2. Leikkaa parsojen tyvestä 2-3 senttiä pois. Jos parsat ovat tuoreita, niitä ei tarvitse kuoria.
3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kun se kuohahtaa, nosta parsat pannulle. Paista parsoja käännellen muutama minuutti.
4. Kaada päälle vettä sen verran, että parsat vain juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti.
5. Kaada vesi pois. Jäähdytä ja paloittele parsat.
6. Kuori kokonaiset katkaravut ja anna pyrstölihojen hetki valua. Jos käytät kuorittuja katkaravunpyrstöjä, valuta ne huolellisesti.
7. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnetut munat, kurkkukuutiot, sinappi, sitruunamehu ja ruohosipuli.
8. Kokoa annokset laseihin: alle parsanpaloja, päälle ravunpyrstöjä ja kolmanneksi kerrokseksi majoneesia. Toista kerrokset uudestaan.
9. Koristele parsannupuilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja muutamalla murusella kovaksi keitettyä kananmunaa.
Vinkki! Halutessasi voit lisätä katkarapujen joukkoon hienonnettua bresolaa tai muuta ilmakuivattua kinkkua.