Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton
35 min + 30 min keittämiseen
*
250 g sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
*
Marinoitu lohi:
350 g ruodotonta lohta
1 dl soijaa
3/4 dl seesamiöljyä
2 tl raastettua inkivääriä
1-2 tl Sriracha-chilikastiketta
*
Päälle:
8 vihreää parsaa
2 dl edamame-papuja
vettä
suolaa
2 kevätsipulia
1 pieni kurkku
2 avokadoa
2 tl sitruunamehua
1 merileväarkki
4 rkl täysmajoneesia (esim. Hellman's)
1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuutioi lohi. Tee marinadi. Sekoita lohipalat kulhossa soijan, seesamiöljyn, inkiväärin ja chilikastikkeen kanssa. Anna marinoitua jääkaapissa tunnin.
2. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta kypsä riisi viinietikkaseoksella. Jaa riisit neljään kulhoon ja peitä foliolla.
4. Keitä parsoja noin 5 minuuttia ja papuja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen odottamaan.
5. Hienonna kevätsipulit. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi tai puolikuiksi. Viipaloi avokado ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Leikkaa merilevä suikaleiksi.
6. Nosta lohikuutiot marinadeineen riisien päälle kulhoihin. Lisää kasvikset. Viimeistele majoneesilla, seesaminsiemenillä ja merileväsuikaleilla.
Viinisuositus
Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic 2017
Alkon tuotenro 1: