viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Aromaattinen sauvignon blanc vuohenjuustopastalle

15 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Etelä-Afrikka

Viinin seuralaiseksi valmistuu vuohenjuustolla höystetty pasta-annos tomaattivinaigreten kera

Aloita annoksen valmistaminen tomaattivinaigretesta. Hienonna reilusti salottisipulia. Nosta hienonnettu sipuli kattilaan ja lisää öljyä niin että sipuli juuri ja juuri peittyy. Lämmitä miedolla lämmöllä öljyä sipulin pehmentämiseksi. Lisää joukkoon reilusti tuoretta timjamia ja rouhaise sekaan mustapippuria. Leikkaa tomaattia pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan yhdessä hienonnetun ruohosipulin kanssa. Viimeistele vinaigrette lisäämällä siihen balsamietikkaa niin, että saat kastikkeeseen napakan maun. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna maustua.

Lämmitä toisessa kattilassa kermaa muutaman tuoreen timjamioksan kera. Anna kiehahtaa ja sammuta levy.

Keitä pasta (vaikkapa tagliatelle) toisessa kattilassa. Varo keittämästä liian kypsäksi. Valuta pasta hyvin. Sekoita pastan joukkoon joukkoon valmistamasi vuohenjuustokerma, josta olet poistanut timjaminoksat.

Kuumenna ja lisää kuuman pastan joukkoon pilkottua vuohenjuustoa. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja mausta suolalla. Tarkista maku.

Nostele lautaselle mehevää pastaa ja kruunaa annos lusikoimalla annokselle hieman valmistamaasi tomaattivinaigrettea.

Kaada lasiin raikasta sauvignon blancia ja nauti.

Edellisen viikon viinivinkki

Kreikkalainen valkoviini mehevän lohiherkun seuraan

Vóila Vineyard Assyrtiko 2016

Valkoviini Kreikka
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä