Inkivääri antaa porkkanaiselle risotolle luonteikkuutta
Tämän herkullisen Pinot Noir- ja Grenache -lajikkeista tehdyn viinin seuraksi suosittelen valmistamaan paistettua ankanrintaa porkkanarisoton kera.
Poista ankanrinnasta ylimääräiset kalvot. Leikkaa huoneenlämpöisiin rintafileisiin rasvapuolelle ristiviillot ja mausta fileet suolalla sekä mustapippurilla. Laita fileet kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Kun pannu kuumenee, se sulattaa ylimääräisen rasvan pois. Paahda kunnes rasvapuoli on saanut kauniin ja rapean pinnan. Käännä ja paista lihapuolelta pinta nopeasti ”kiinni”.
Hienonna risottoa varten salottisipulia ja tuoretta inkivääriä. Leikkaa reilusti myös porkkanaa melko pieniksi kuutioiksi. Kuullota öljyssä salottisipuli, inkivääri, porkkanakuutiot ja risottoriisi. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja sekoita. Mausta suolalla. Aloita lämpimän nesteen lisääminen vähitellen. Nesteenä voit käyttää kanaliemen ja porkkanamehun sekoitusta. Lisää nestettä vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan. Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, purista joukkoon sitruunamehua ja viimeistele kokonaisuus parmesanjuustoraasteella.
Laita ankan rintafileet uunivuokaan, ripottele päälle hieman balsamiviinietikkaa ja kun risotto alkaa olla lähes kypsää, nosta myös ankanrinnat uuniin. Kypsennä lihoja noin 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Anna vetäytyä ja leikkaa viipaleiksi.
Nostele mehevää risottoa lautaselle ja vuole annoksen koristeeksi vielä parmesanviipaleita. Nostele ankkaviipaleet risoton päälle ja nauti luonteikkaan punaviinin kera.