Karitsa kääriytyy Dijoniin ja yrtteihin
Tämä aromikas vuoden luomuviini on parhaimmillaan aromikkaan tumman lihan seurassa. Suosittelenkin tarjoamaan sitä tällä kertaa medium-kypsän karitsanlihan seurassa.
Puhdista fileestä ylimääräiset kalvot. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja pieni nokare voita. Lisää joukkoon valkosipulia ja muutamia timjaminoksia. Paista fileisiin kaunis pintaväri. Kun käännät lihat, lisää pannulle vielä reilu nokare voita ja lusikoi syntyvää voivaahtoa käännettyjen lihojen pintaan. Nosta lihat pannulta.
Hienonna reilusti lehtipersiljaa, timjamia ja minttua. Sekoita ne kulhossa ja painele yrttiseosta tiiviisti ruskistettujen fileiden ympärille.
Nosta uunivuokaan ja lämmitä vielä pikaisesti uunissa. Anna fileen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Lisukkeeksi lihalle sopii esimerkiksi voilla ja punaisella maidolla viimeistelty perunapyree.
Maistuvan kastikkeen annokselle valmistat helposti sekoittamalla valmiiseen majoneesiin oman makusi mukaan dijonsinappia, mustapippuria, sitruunanmehua ja suolaa.
Nosta perunapyreetä lautaselle ja asettele vetäytyneestä karitsanfileestä leikkaamasi viipaleet viereen. Lusikoi annokselle dijon-majoneesia ja tarjoile aromikkaan mehukkaan Vuoden luomupunkun kera.