viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kukkakaaligratinoidut tomaatit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20 pientä tomaattia tai luumutomaattia

1 pieni kukkakaali

0,5 dl jauhettua parmesania

0,5 dl jauhettua vaaleaa leipää

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna

0,5 dl basilikaa silputtuna

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä