viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sami Kuronen naudan entrecote burger
Kaupallinen yhteistyö

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viinilehden toimitus + Juomavinkki.fi

Sami Kuronen on paitsi pitkänlinjan radio- ja TV-persoona myös innokas kotikokki,  joka hurahti ruoanlaittoon pikkuveljensä Pasin innoittamana reilu kymmenen vuotta sitten.

Grillaus kuuluu Samin kesään.
”Grillaamiseen liittyy jo lähtökohtaisesti positiivista fiilistä ja yhdessäoloa. Sanotaan että aina on hyvä sää grillata ja olen samaa mieltä. Kiitos mm. kaasugrillien, ulkona kokkaaminen ei heti kaadu pikku sateeseen.”

Ruoanlaittajana Sami rakastaa selkeitä makuja kauniisti esille pantuna. Niin Samilla kuin monilla muillakin grilliin sujahtaa usein samat tutut ja turvalliset makkarat ja pihvit.
”Arastelin monien raaka-aineiden tuomista ritilälle, mutta usein aivan turhaan. Grillin äärellä varsinkin kannattaa rohkeasti kokeilla uusia juttuja.”

Sama pätee myös viineihin, grillin äärellä on turvallista kokeilla uusiakin juomia. Kokeile Samin ja hänen veljensä keittiömestari Pasi Kurosen Aura-juustolla ja piparjuuri-rucolamajoneesilla maustettua burgeria ja Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniä.

Kurkkaa lisää Kurosten veljesten grillireseptejä ja Castillo de Molina -viinisuosituksia Juomavinkki.fi -sivustolta.

Naudan entrecote-burger, bbq-tomaattia, Aura-juustoa ja piparjuuri-rucolamajoneesia

4 annosta

4 kpl n. 130 g naudan entrecotepihvejä
suolaa
mustapippuria
4 kpl briossisämpylää
1 pkt Aurajuustoa
frisee-salaattia

Bbq-tomaatti:
1 prk (400 g) Mutti-säilykekirsikkatomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl fariinisokeria
1 dl punaviiniä
1 tl suolaa

Yhdistä aineet kattilaan ja keittele puolisen tuntia miedohkolla lämmöllä.

Piparjuuri-rucolamajoneesi:
2 dl rypsiöljyä
kourallinen rucolaa (n. puoli litraa)
1 keltuainen
1 tl dijon sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
½ tl piparjuurta

1. Soseuta rypsiöljy ja rucola hienoksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siivilöi öljy talteen. Laita kulhoon keltuainen, sinappi, sokeri ja suola. Lisää rucolaöljy ohuena nauhana koko ajan koneella voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon etikka ja piparjuuri.
2. Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa pihvejä pari minuuttia per puoli. Laita vetäytymään siksi aikaa kun lämmität sämpylät. Ota sämpylöihin grillissä nopeasti paistopinta vain leikatulle pinnalle.
3. Kasaa burger laittamalla sämpylän alaosalle ensin bbq-tomaattia, murenna sitten päälle aurajuustoa. Leikkaa pihvi ohuehkoiksi siivuiksi ja aseta aurajuuston päälle. Laita pihvin päälle piparjuuri-rucolamajoneesia, sitten friseesalaattia. Laita lopuksi sämpylän kansi salaatin päälle.

Viinisuositus

Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Curicó
11,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Muista myös hanapakkaus!

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Curicó
35,99 €
3 l
Löytö
Lue lisää

 

 

Lue lisää

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Grillikauden avajaiset: parhaat grilliviinit ja -reseptit

30.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä