viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ihmiset

Alex Nurmi, kaiken kokenut tv-kokki

03.04.2017 Elisa Johansson kuvat: Miikka Pirinen

Alex Nurmi on kokki ja kokenut tv-esiintyjä, joka ei häkelly vaikka pata halkeaisi suorassa lähetyksessä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Alex Nurmi on kokki ja ruokastylisti, joka on esiintynyt ja tuottanut tv:n kokkiohjelmia yli kymmenen vuotta. Televisiouran varrella on sattunut useampia sähkökatkoja ja muita kommelluksia.

Miten päädyit kokiksi?
Lukio ei ollut juttuni, sillä olen aina halunnut tehdä työtä käsillä. Parturi-kampaaja oli toinen vaihtoehtoni mutta valitsin kokkilinjan, vaikka se ei tuolloin ollutkaan pop ja hip.

Olet tunnettu kasvo televisiosta, mistä alkoi ura TV-kokkina?
Ensiesiintyminen telkkarissa oli 2000-luvun alussa aamutelkkarin suorassa lähetyksessä. Mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa olen ollut mukana lähes 9 vuotta ensin tuottajana ja nyt myös kokkina. Mitään toista ruokaohjelmaa Suomessa ei ole tehty yhtä montaa jaksoa.

Mieleenpainuvin kommellus telkkarissa?
Aamu-tv:n suoran lähetyksen alkuun oli 20 sekuntia, kun savipata murtui. Ohjelma alkoi, kaadoin öljyt pataan, josta ne valuivat liedelle ja syttyivät palamaan. Kameramies tarkensi padan sisään, tein ruoan vaikka ympärillä savusi. Katsojat eivät tainneet huomata mitään.

Sinulta on juuri ilmestynyt ensimmäinen keittokirja, millainen se on?
Alexin keittiössä -kirjassa on ruokaohjeita suoraan sydämestäni, ohjeita joista voi myös oppia jotakin. Kirjaan liittyvistä videoista saa vinkkejä ja raaka-aineet löytyvät lähikaupasta.

Jos voisit opettaa suomalaisille jotakin ruoanlaitosta, mitä se olisi?
Kyllä se olisi kypsymislämpötilojen opettamista. Lihoja kypsennetään yleensä liian kauan ja ne ovat kuivia. Matalalämpökypsytys on tämän päivän juttu. Terävä veitsi, atulat ja digitaalinen lämpömittari pitäisi löytyä kaikilta.

Mitä seuraavaksi, oma ravintola?
Joo. Perustan ravintolan sitten, kun voin tehdä sitä harrastuksena. Tosiasiassa ravintolan pyörittämisessä on niin valtavasti työtä, ettei sen aika ole ainakaan nyt.

 

Lue lisää

Tommi Tuominen: “En ole mikään smoothie-mies”

14.10.2022 Maija Männistö + kuva Miikka Pirinen

Helena Puolakka: “Silloin tiesin, että tätä tulen tekemään koko loppuelämäni”

18.04.2022 Maija Männistö + kuva Miikka Pirinen

Eero Vottonen: ”Serviisibiisi on tärkeä”

09.11.2021 Riikka Huotari + Kuva Sami Repo

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä