Helena Puolakka, ravintola Savoyn keittiömestari
”Yksi lapsuuden lempiruoistani on lämmin savukala saaristosta. Savustettua kampelaa ja uusia perunoita – se voisi olla viimeinen ateriani. Nyt aikuisena tarjoaisin tämän annoksen jonkun ihanan, nuorehkon Bourgognen valkoisen kanssa. Seuraksi sopisi esimerkiksi raikas, hyvin klassinen chablis, jossa ei ole liikaa ikää tai tammea.”
Harri Syrjänen, kokki
”Isäni oli liha-alalla, joten söimme lapsuudessani usein hyviä liharuokia. Lempiruokaani oli varmaankin naudan marmorifileestä tehty pihvi, jonka kanssa söimme perunaa ja kurkkua. Annokseen kuului myös kermainen pippurikastike tai itse tehty grillimaustevoi. Lapsena join ruoan kanssa maitoa. Nyt valitsisin annoksen kanssa täyteläisen punaviinin ja lasillisen kivennäisvettä.”
Saku Tuominen, kirjailija ja yrittäjä
”Kasvoin Espoon Mankkaalla ja mielestäni maailman paras ravintola oli Grilli Toro kotimme lähistöllä Pohjois-Tapiolassa. Suosikkiruokani oli grillattu porsaanleike, joka maistui suorastaan myyttiseltä. Jälkiruoaksi sain Ville Vallaton -jäätelöpuikon. Siitä näki pakkauksen läpi valoa vasten, oliko maku päärynä vai vanilja, ja minä halusin aina päärynän. Tänä päivänä joisin tämän annoksen kanssa hyvän oluen, esimerkiksi raikkaan pilsin.”